Aleksandar Dender: Но пасаран! Gospa od Škrpjela je katoličko svetište!

U velikoj želji i namjeri da popravoslave Gospu od Škrpjela, a iz gluposti i neznanja, proglasili su je manastirom što Gospa svakako nije. Interesantno je kako im je promakao otočić Sv. Juraj u neposrednoj blizini koji je stvarno manastir, odnosno samostan, moguće je da su se uplašili naziva otoka, Otok mrtvih, jer nikad se ne zna kako će reagirati mrtvi ako ih se prekrštava

Our Lady of the Rocks- Collage, 50cmx70cm, 2020, by Mirjana Nikolić. Gospa od Škrpjela
0

U velikoj želji i namjeri da popravoslave Gospu od Škrpjela, a iz gluposti i neznanja, proglasili su je manastirom što Gospa svakako nije. Interesantno je kako im je promakao otočić Sv. Juraj u neposrednoj blizini koji je stvarno manastir, odnosno samostan, moguće je da su se uplašili naziva otoka, Otok mrtvih, jer nikad se ne zna kako će reagirati mrtvi ako ih se prekrštava.

Ja se ne bih bojao glupavih podmetanja i toga što će neka budala da povjeruje u njih, strah me neke noćne telefonske sjednice i davanja naloga državnom katastru da Gospu prepišu na nekog drugog kao što se nekada ranije desilo sa crkvom Sv. Mihovila na katoličkom groblju u Škaljarima ili sasvim nedavno na Cetinju.

U svakom slučaju, bez obzira na to odakle dolazi pamflet, opštinske vlasti morale bi reagirati, izraziti jasan stav i zaštititi istinu.

Dražen Zetić: K’o da se sramimo biti Hrvati, k’o da se stidimo ljubiti svoju Bokeljsku mornaricu!?

 

Dražen Zetić: Gdje su netragom nestale Katoličke Crkve u “Istorijskom leksikonu Crne Gore”!?

 

Dražen Zetić: Katoličanstvo kao ključ za razumijevanje Bokeljske mornarice u današnjoj Crnoj Gori

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.