Christoph Gerhard: Astronomija i duhovnost. Zvijezda betlehemska

Ova knjiga odlično ide uz božićno vrijeme i sasvim će sigurno poslužiti svima koji se zanimaju bilo za astronomska bilo za duhovna tumačenja svemirskih tijela i njihove prisutnosti u povijesti spasenja

0

Ova knjiga želi pokazati astronomsku pozadinu betlehemske zvijezde i meditirati o otajstvu Božića, jer je to dvoje usko povezano.

Zvijezde su oduvijek oduševljavale čovječanstvo i pratile su ljudsku sudbinu na zemlji. U mračnijem dijelu godine, kakvo je ono prije i oko Božića, raste i ljudska potreba za svjetlom te se bude religijske čežnje.

Zvijezda koju su slijedili mudraci s Istoka, i o kojoj je riječ u knjizi benediktinskoga opata poznate njemačke opatije u Münsterschwarzachu, predstavlja dva aspekta  jednog svijeta koji se može prirodoznanstveno istraživati, ali i gledati očima vjere. Ako se poput mudraca s Istoka damo njome voditi, tada ćemo moći bolje razumijevati spoznatljivi svijet, ali upravo tako i rast u vjeri. Pater Christoph k tome pojašnjava značenje zvijezda u Bibliji kao i njihovu duhovnu snagu.

Ova knjiga odlično ide uz božićno vrijeme i sasvim će sigurno poslužiti svima koji se zanimaju bilo za astronomska bilo za duhovna tumačenja svemirskih tijela i njihove prisutnosti u povijesti spasenja.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.