Đuro Vidmarović: Tko je Rajko Bundalo!?

Tko je s Bogom, ne može umrijeti ni izumrijeti

0

 

Rajko Bundalo (Hašani1949.) je hrvatski kazališnitelevizijski i filmski glumac. Rođen je 1949. godine u selu Hašani, BiH. Hašani su planinsko naselje u općini Krupa na Uni. Stanovništvo se bavi poljoprivredom. Industrija i uslužne djelatnosti nisu razvijene. U Hašanima je rođen poznati srpski pisac Branko Ćopić i poznati hrvatski glumac i spisatelj, Rajko Bundalo. U Hašanima je 1934.rođen i Đurađ Đuro Maričić Đuro Maričić (Hašani, 1934.-2018.), zagrebački student, istaknuti srpski i hrvatski književnik, književni kritičar, kulturni i sportski radnik, a poznat i kao hrvatski gospodarstvenik.

Rajko Bundalo je završio Gimnaziju u Banjoj Luci. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1972. godine stalni je član ansambla Zagrebačkog kazališta mladih. Dobitnik je nagrade Udruženja dramskih umjetnika za najbolju mušku glavnu ulogu u Hrvatskoj (Vladoje Sabljak, u Orgijama monaha, Janka Polića Kamova u režiji Božidara Violića). Nastupao je na festivalima: Dubrovačke ljetne igreSplitsko ljeto, Međunarodni dječji festival Šibenik, Male i eksperimentalne scene u Sarajevu, Sterijino pozorje u Novom Sadu, na riječkom i vinkovačkom festivalu. Gostovao je s matičnom kućom po Hrvatskoj, u Sloveniji, Italiji, Njemačkoj, Rusiji, Kolumbiji i Venezueli. Igrao je u TV serijama (U registraturiJelenko…), televizijskim filmovima i dramama (Prijatelji, Oko, Debeli lad…). Snimao je na radiju poeziju i brojne radio-drame. Igrao je u filmu Je li jasno, prijatelju? i Olujni jahači (francuski film).

Osim glumačke karijere, razvio je i bogatu duhovnu aktivnost vodeći više od 400 radio-emisija duhovne tematike na Radio Velika Gorica. Kao autor knjiga vjerske i duhovne tematike tiskao je i sedam vlastitih knjiga. Vrlo je popularan i cijenjen u Hrvatskoj, naročito među vjernicima Rimokatoličke Crkve.

Televizijske uloge

Filmske uloge

Ugostio sam ga u emisiji „Susret u Riječi“ kao autora rado čitanih i popularno pisanih knjiga s temama iz kršćanske vjere i njegovoga osobnoga vrlo poticajnoga svjedočkoga životnog iskustva. Preporučam sljedeće Bundalove knjige: “Ljubav nikad ne prestaje”; “Mir vama”; “Pogled u krajeve srca” ; “Sinovi svjetla”; „Lijepe priče za djecu“; „Pogled u krajeve srca“; „Ovi dolaze iz velike nevolje“ (Audio knjiga); „Pogled u krajeve srca – Sinovi svjetla“ (2. knjiga) i najnoviju “Obitelj”. U njoj govori o životu obitelji, problemima s kojima se supružnici susreću, bračnim krizama, o odgoju djece.

Osnovna poruka knjige je: “Tko je s Bogom, ne može umrijeti ni izumrijeti”.

I kada mislimo da iz kriza ne možemo izaći, kada živimo u materijalnoj neimaštini, kada se u obitelji javlja problem poroka, u svemu jedino može pomoći molitva i vjera u Božju pomoć, rekao je Bundalo, navodeći primjere iz vlastite, ali i drugih obitelji. Knjiga “Obitelj” može poslužiti svima koji se pripremaju za brak, kao i onima koji su brak već sklopili.

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.