Jak potres magnitude 4,6 po Richteru u Dalmaciji

Dalmaciju je u srijedu navečer u 21:57 pogodio snažan potres magnitude 4,6 po Richteru s epicentrom 39 kilometara od Splita, u Buškom jezeru u BiH, na dubini od pet kilometara, potvrdila je za N1 voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić

Izvor: pixabay.com
0

Dalmaciju je u srijedu navečer u 21:57 pogodio snažan potres magnitude 4,6 po Richteru s epicentrom 39 kilometara od Splita, u Buškom jezeru u BiH, na dubini od pet kilometara, potvrdila je za N1 voditeljica Seizmološke službe Ines Ivančić.

Kako pojašnjava Ivančić, radi se o mjestu gdje se inače znaju događati potresi.

Intenzitet u epicentru potresa procijenjen je na VI stupnjeva EMS ljestvice.

EMSC je ranije javio da je magnituda potresa bila 5,1 po Richteru.

U Splitu i Sinju zasad nema dojava o štetama

Potres se osjetio u Splitu, Makarskoj, Šibeniku, Sinju, Imotskom ali i na otoku Hvaru te u Bosni i Hercegovini.

Kako javlja naš reporter Hari Kočić, policija je primila dosta poziva uznemirenih građana, ali zasad nema dojava o šteti.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj kazao je za Novu TV kako zasad nema dojava o štetama te je u kontaktu sa svim dežurnim službama.

I zamjenik splitskog gradonačelnika, Bojan Ivošević, kaže kako nema dojava o štetama.

“Nadam se da ste svi dobro nakon potresa na području Cetinske krajine. Ukoliko vam je potrebna bilo kakva pomoć slobodno se javite meni ili službama Stožera civilne zaštite grada Sinja”, objavio je na Facebooku gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

“Bome drži, noge na zidu dobro je zatreslo, ne sjećam se kad je ovako bilo”,”Bogami je dobar bio”, “Bome treslo”, “I na Visu se osjetio dobro nekih 5,6, sekundi”, “Dobro treslo”, “Ajme majko, baš je jak bio”, “Ja se skamenila”, “Prvo onaj užasni zvuk…Onda dobro sreslo. Seget Vranjica”, “U Splitu je dobro streslo sreća da je kratko trajalo”, “I na Hvaru dobro treslo”, “Baš je bilo jako i strašno treslo i tutnjalo Omiš”, neki su od komentara ljudi na potres objavljeni na aplikaciji EMSC-a.

Stižu dojave o štetama u Trilju i Dicmu

“U Trilju su se oglasile sirene”, javljaju čitatelji iz ovog grada. Na mosorskom području ima dojava da su crjepovi s nekih krovova padali na tlo, javlja Dalmacija Danas.

Kako je vidljivo na snimci objavljenoj na Facebook stranici HR Vrijeme, u Dicmu su od potres popucali zidovi.

“Sjedili smo u kafiću. Prvo se čula grmljavina i čuo se zvuk sličan eksploziji. Jako je zatreslo i svi smo pobjegli vani. U tom trenutku nestalo je javne rasvjete, a onda su se začule sirene”, kazao je za Dalmaciju Danas čitatelj iz Trilja.

 

Izvor: hr.n1info.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.