KADA ALATI DEMOKRACIJE ZAKAŽU – AK 47 POMAŽE

OTKRIVEN IDENTITET NARODNOG HEROJA I UBIJENIH DILERA "DOUŠNIKA POLICIJE"

Izvor: pixabay.com
0

 

Ubio trojicu kriminalaca jer su mu maltretirali brata

Usred bijela dana i usred Splita građanin je izvršio ono što je namjerio jer kada nepravda postane zakon otpor postaje dužnost, naime ubio je trojicu koji su mu kamatarili obitelj i brata te mirno, s kalašnjikovom u ruci odšetao prema Marjanu

Za Split često kažu da je veliko selo sa najviše nadzornih kamera na svijetu gdje starije gospođe škilje sa prozora i pod 24h nadzorom šire materijal za tračanje, a da je to istina dokaz je i koliko brzo je procurio identitet trojice ubijenih i narodnog heroja. Naime, dok su Splićani uživali u suncu na Rivi, nedaleko na Šperunu pala je prva žrtva, 500 metara dalje u Radmilovićevoj ulici druga, dok je treća žrtva upucana u svom stanu. Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak već odavno su poznati policiji i užem kabinetu političara radi organiziranog kriminala dilanja droge. Radilo se tu o dilanju droge raznih vrsta, zbog koje je i došlo do problema u oprskrbi i naplati.

Mladić sa splitskih Skalica ubio je dilere droge i kamatare koji su maltretirali njega i njegovu obitelj. Nakon toga je otišao u kafić i mirno čekao policiju. – Do travnja je bio na brodu, na kojem je proveo 14 mjeseci. Inače je živio uredno, sportaš je, osvajao je puno medalja u taekwondou. Kad se vratio s broda, trojica ubijenih dolazila su mu doma prijetiti zbog navodnih dugova njegova brata koji ima problema s drogom. U rujnu su mu čak prijetili i nožem, od tada je potpuno rastrojen.

Naime, jedan od braće, sada već identificiranog heroja, Filipa Zavadlava, imao je problem s dostavom droge poznatoj eliti i političarima u Splitu i trojicom dilera kojima je dugovao novac za isporučenu drogu. Radilo se tu i o povećem dugu za drogu, a po taj dug je narkokartel trojac dolazio na vrata obitelji Zavadlav jer nećete vjerovati nisu platili porez na dobit državi tj. Poreznoj upravi ministarstvu financija. Priča je to koja kruži po splitskoj Varoši, gdje svatko svakog pozna i jako brzo se dođe do činjenica koje lako provjerimo.

Je li obitelj Zavadlav prijavljivala probleme s gore navedenim trojcem nepoznato je jer MUP odbija dati javnosti informacije, no i da je Filipu Zavadlavu, inače pomorcu, “pukao film” jasno je na prvi tren. Uzevši kalašnjikov model AK-47, jednog po jednog je smaknuo i mirno odšetao. Iza njega, na cesti su ostale ležati dvije žrtve, dok je jednu ostavio u stanu. No, Jurica Torlak je također svojevremeno iza sebe ostavio žrtvu, osmogodišnju djevojčicu koju je ubio motociklom.

Naime, 2004., godine, kada je imao 22 godine optužen je da je motociklom izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica. Sud je presudom prihvatio kvalifikacije iz optužnice da je Torlak, vozeći u pješačkoj zoni, s umišljajem kršio prometna pravila i time izazvao smrt osmogodišnje djevojčice. Torlak je optužen i zato što nije pomogao ozlijeđenoj djevojčici, za što je bio optužen i njegov suvozač Vedran Biuk, no državno odvjetništvo RH je odustalo od te optužbe.

Nasilne scene na splitskim ulicama povezuju dva core businessa tisuća sitnih kriminalaca: droga i kamatarenje, odnosno reket. Tu su rijetki likovi stariji od 30 godina. Sudionici svih obračuna, kazuju policijske statistike, mahom su mladići, nerijeko maloljetnici, ali najčešće oni u dobi od 18 do 25 godina. Svi su oni, još kao djeca, zaključili da sve svoje probleme mogu rješavati samo na jedan način: oružjem, noževima, paljenjem automobila, zatvaranjem u hladnjače, bacanjem u jame. I to sve bez straha od policije ili pravosuđa.

‘Nasilje nam buja pred očima, a mi se pretvaramo da ga ne vidimo…’ Ti mladi, naravno, nemaju perspektive, bez škole su, bez posla. Oni doista nemaju nikakve financijske stabilnosti, a prirodno je da žele biti neovisni. Tu se budi agresivna ljudska narav, koja traži putove mimo zakona, koja se novca želi dokopati na ilegalan način. Svakako je i pitanje školstva kritična točka.

Previše je onih u čije se diplome sumnja, premalo je doista odličnih, nažalošt previše prosječnih a i takvi na kraju ne naplate svoj trud i znanje. Jasno da to sve budi frustracije i da treba promijeniti cijeli sustav vrijednosti kod građana. Kad netko kaže da smo mi društvo koje cijeni obrazovanje i rad, ma to nije točno. Mi nismo društvo koje cijeni rad i obrazovanje nego društvo koje cijeni uhljebe i kriminalce! I ne može netko tko plagira svoje radove biti uzor, oni ne smiju biti uzor. Kada majke kčerima usađuju vrijednosti da traže poduzetnike i imućne muškarce kakvu to poruku šalju mladićima koji moraju raditi cijeli život da preživljavaju i budu robovi bankama za kredit na stan? Kad se takva poruka šalje mladima, onda na ulicama imate bande”, brzu zaradu i masu kriminalaca koje štiti politika sudstvo i DORH kazao nam je poznati splitski psihijatar i stalni sudski vještak, dr. Ivan Urlić.

Epilog
Split je još u šoku, život mladog pomorca uništen je u pokušaju da zaštiti vlastitu obitelj i brata, trojicu splitskih dilera sustigao je život kakav su živjeli “metak u čelo”. Epilog je to sunčane subote u kojoj su se Splićani odmarali na suncu, jeli i pili u restoranima, a sve to prekinuli su rafali iz automatske puške ogorčenog mladog čovjeka na policiju i pravosuđe Republike Hrvatske, koji očito više nije znao kako zaštititi obitelj. Pouka je to za naše političare i za sve one ustanove koje trebaju štititi građane, jer kasno je kada čovjek pravdu uzme u svoje ruke i dođe na izvršenje na kučne adrese političara, policije i sudaca. A kriminalaca koji provode nasilje uz blagoslov terorističke organizacije Vlade Republike Hrvatske sve je više gdje si žrtve pravosuđa oduzimaju vlastiti život.

Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!

 

Izvor: facebook.com/emisija.konflikt

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.