Knjiga za upoznavanje radosti i ljepote vjere: ‘Kako je lijepo moći vjerovati’

“Moć vjerovanja dana je svakome čovjeku”, piše svećenik i teolog Anton Tamarut u knjizi Kako je lijepo moći vjerovati. Knjiga ovoga duhovnika i duhovnoga pisca, pjesnika i intelektualca, ali iznad svega toga kršćanina, dakako oduševljenoga, uvjerenoga, ponosnoga i smjernoga Kristovog učenika i zaljubljenika, sadržava šest poglavlja, od kojih svako na svoj način daje dragocjeni doprinos dubljemu razumijevanju i boljemu poznavanju radosti i ljepote kršćanske vjere, ali i nade i ljubavi. Knjiga Kako je lijepo moći vjerovati u travnju je u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti izdvojena kao Knjiga mjeseca, upravo u korizmenom i uskrsnom vremenu kada mnogi kršćani dublje promišljaju o svojoj vjeri

0

 

U Isusu Kristu obnovljena je i spašena vjera u Boga i čovjeka, a usuđujemo se reći i u samoga sebe.

 

Anton Tamarut

“Moć vjerovanja dana je svakome čovjeku”, piše svećenik i teolog Anton Tamarut u knjizi Kako je lijepo moći vjerovati. Knjiga ovoga duhovnika i duhovnoga pisca, pjesnika i intelektualca, ali iznad svega toga kršćanina, dakako oduševljenoga, uvjerenoga, ponosnoga i smjernoga Kristovog učenika i zaljubljenika, sadržava šest poglavlja, od kojih svako na svoj način daje dragocjeni doprinos dubljemu razumijevanju i boljemu poznavanju radosti i ljepote kršćanske vjere, ali i nade i ljubavi. Knjiga Kako je lijepo moći vjerovati u travnju je u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti izdvojena kao Knjiga mjeseca, upravo u korizmenom i uskrsnom vremenu kada mnogi kršćani dublje promišljaju o svojoj vjeri.

Knjiga Kako je lijepo moći vjerovati do kraja travnja može se pronaći po 30 % nižoj cijeni (za 70 kn umjesto 100 kn) u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti, a osim tiskanog izdanja, na popustu je i njezina elektronička inačica, odnosno eKnjiga (po cijeni od 60 kn umjesto 90 kn).

Iz poglavlja u poglavlje autor potkrjepljuje svoju glavnu teološku tezu i duhovnu poruku koje čitatelja poput magneta privlače i čvrsto sljubljuju s knjigom da ne samo dalje čita, nego i da promišlja kako je, a sasvim je utemeljeno dodati i zašto je lijepo moći vjerovati.

„Autor u ovoj knjizi s velikim oduševljenjem, zrelom teološkom erudicijom i dosljednom znanstvenom akribijom iznosi na vidjelo ljepotu dara nadnaravne, milošću dane i evanđeoske vjere, ali mu je pritom stalo pokazati i, štoviše, posvjedočiti da takva vjera nije prijetnja čovjeku i njegovoj slobodi, da ne umanjuje čovjeka i njegovu vrijednost, nego upravo suprotno: baš ona čovjeku omogućava da pronađe samoga sebe“, piše o knjizi Tonči Matulić.

Danas, u medijskoj preplavljenosti lošim vijestima, naslov ove knjige dolazi kao pravo osvježenje i odraz kršćanske nade – Kako je lijepo moći vjerovati! U skladu s autorovim stajalištem, osobnim pristupom i sadržajem, naslov je sjajno pogođen te pruža uvjerljivo i dobro obrazloženo svjedočanstvo o tome kako je lijepo moći vjerovati – i kako to možemo i svi mi.

Profesor Tamarut knjigu je posvetio uspomeni na preminuloga teologa i pjesnika Ivana Goluba, a objavljena je kao suizdanje Kršćanske sadašnjosti i Kršćanskoga kulturnog centra.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.