Kontroverze u povijesti oko blaženog Alojzija Stepinca

19 h, HRVATSKO SLOVO, 3.9.2020. (četvrtak) - autor fotografija slike i same slike događaja je akademski slikar Matko Antolčić

0
SUDIONICI:
Luka Vladanović, moderator Udruge Obnova
Dr. Robin Harris
Rođen je u Falmouthu 1952. godine. Studirao je na Oxfordskome sveučilištu. Doktorirao je modernu povijest na Oxfordskome sveučilištu. Od ožujka 1978. godine do studenoga 1990. godine radio je bilo za Konzervativnu stranku ili Britansku Vladu kao posebni savjetnik u Ministarstvu financija, posebni savjetnik u Ministarstvu unutarnjih poslova, ravnatelj odjela za konzervativna istraživanja, u uredu britanske predsjednice vlade Margaret Thatcher a nakon 1990. godine nastavio je kao njezin savjetnik i pisac govora. Hrvatski je državljanin od 2006. godine, govori hrvatski jezik i predavač je na Odjelu za povijest Hrvatskoga katoličkoga sveučilišta. Članom je uprave Centra za obnovu kulture u Zagrebu. Autor je knjige “Stepinac – His Life and Times”.
Dominik Andreić
Student povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Aktivni je član Udruge Obnova u odjelu za ljudske potencijale, moderirao je tribinu na temu UDBE, napisao je prikaz knjige Domovinski rat autora Davora Marijana za 11. broj časopisa za kulturu, društvo i politiku Obnova. Radi u Matici hrvatskoj. Za 12. broja časopisa za kulturu, društvo i politiku Obnova napisao je rad za temu pod nazivom “Okolnosti suđenja zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu, analiza sudskoga spisa i pravne održivosti presude”.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.