Na korizmenom putu: Nova velika akcija Kršćanske sadašnjosti

Na korizmenom putu, svake godine novom i predanom, može nas pratiti i dobra knjiga. Kršćanska sadašnjost pokrenula je stoga veliku akciju koja uključuje popust od 30 % na niz naslova, od knjižica križnoga puta do dubokih duhovnih, teoloških promišljanja o Kristovoj muci i uskrsnuću. Popust od 30 % na izabrane naslove vrijedi i u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i u web knjižari, a za svaku kupnju iznad 200 kuna kupcima u knjižarama darujemo kupon s 15 % popusta na iduću kupnju izdanja Kršćanske sadašnjosti (osim periodike, liturgijskih i katehetskih izdanja)

0

Po križu svijet više nije u tami, nego živi u svjetlu

 koje je omogućilo uskrsnuće.

 

Odilon Singbo

“Korizma kao duhovni poziv i poslanje s kojim se suočavamo svake godine ne bi smjela imati značenje ponavljanja, nego bi trebala imati značenje dozrijevanja u ljudskosti i povjerenju u Boga. U predanosti Bogu i životu”, piše vlč. Odilon Singbo u knjizi Oluja će proći, jedne od knjiga u izdanju Kršćanske sadašnjosti koja čitatelja spremno prati na korizmenom putu, hodu prema najvećem katoličkom blagdanu Uskrsu. Upravo nas uskrsnuće otvara većoj nadi, sigurnosti da zlo, grijeh, smrt mogu biti pobijeđeni.

Na korizmenom putu, svake godine novom i predanom, može nas pratiti i dobra knjiga. Kršćanska sadašnjost pokrenula je stoga veliku akciju koja uključuje popust od 30 % na niz naslova, od knjižica križnoga puta do dubokih duhovnih, teoloških promišljanja o Kristovoj muci i uskrsnuću. Popust od 30 % na izabrane naslove vrijedi i u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i u web knjižari, a za svaku kupnju iznad 200 kuna kupcima u knjižarama darujemo kupon s 15 % popusta na iduću kupnju izdanja Kršćanske sadašnjosti (osim periodike, liturgijskih i katehetskih izdanja).

Osim tridesetak pojedinačnih naslova (među kojima su, primjerice, Pođi za mnom (Tomislav Ivančić), križni put Ženo, ne plači (Romano Guardini), Isusova muka i smrt prema Markovu evanđelju (Anto Popović), Bog ili ništa (Robert Sarah – Nicolas Diat), Molitva (papa Franjo), na akciji koja traje od 10. do 27. ožujka 2022. mogu se pronaći i dva zanimljiva paketa knjiga te će se nekoliko naslova izmjenjivati kao posebna ponuda s popustom od 50 %.

Posebna ponuda – 50 %

Do 20. ožujka posebna ponuda uključuje knjige Posljednji dan Isusov (Gerhard Lohfink) i Paradoksi križa (Enzo Bianchi). Nakon toga će posebna ponuda uključivati naslove Sudionici muke Kristove (Marica Stanković) i Za križem u slici i riječi (Anton Šuljić) do 3. travnja.

Korizmeni komplet – Oluja će proći

Prvi paket uključuje knjige Oluja će proći (vlč. Odilon Singbo), Paradoksi križa (Enzo Bianchi) i Svitanje iza Golgote (Ante Kresina) te se može kupiti po cijeni od 120 kuna (umjesto 185 kuna u punoj vrijednosti). Knjiga vlč. Odilona Oluja će proći čitatelja vodi s Kristom kroz korizmenu svakodnevicu, kratkim poglavljima koja nose originalna promišljanja autora o univerzalnim istinama i iskustvima kršćanske vjere, ali i logici križa. Uz tu knjigu koja je s razlogom postala prava uspješnica hrvatskoga kršćanskog štiva, ovaj paket uključuje i knjigu Paradoksi križa u kojoj autor Enzo Bianchi pokušava čitatelju približiti shvaćanje ‘paradoksa’ zla koje potkopava život, ljubavi koja pobjeđuje smrt, duha kojega čini tijelo, kraljevstva Božjeg koje nas očekuje bez negacije naše vjernosti zemaljskome. Svitanje iza Golgote uključuje pak razmišljanja Ante Kresine nad evanđeljem, usmjerene na duhovne vježbe, sabranost, molitvu u preduskrsno vrijeme.

Korizmeni komplet – Božja muka – nada za tebe

Drugi paket uključuje knjige Božja muka – nada za tebe (Papa Franjo), Za križem u slici i riječi (Anton Šuljić) i Da progledam (Stjepan Lice) te se može kupiti po cijeni od 150 kuna (umjesto 230 kuna u punoj cijeni). Papina knjiga Božja muka – nada za tebe sadržava njegove najljepše i najpotresnije misli, nagovore i molitve izrečene u raznim prigodama, a sve ih povezuje vazmeno otajstvo. Korizma, posebice Veliki tjedan i vazmeno vrijeme, prigoda su da u ruke uzmemo upravo ovu knjigu koja će čitatelju podariti nadu i duhovni oslonac. Za križem u slici i riječi čitatelju će približiti umjetnička djela križnih putova, napose u osorskoj katedrali, uz dodatak tekstova za svaku postaju križnoga puta. Djelo Da progledam knjižica je razmatranja koja slijedi postaje križnoga puta pružajući vjerniku mogućost da na svakoj postoji posveti trenutak razmišljanju o Isusu i njegovoj patnji te ga potakne na razmišljanje o vlastitim postupcima.

Naslove na akciji pratite u rubrici Akcije na www.ks.hr do 27. ožujka 2022. ili posjetite knjižare Kršćanske sadašnjosti.

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.