Najveća masovna grobnica iz Domovinskog rata s 208 tijela ubijenih Hrvata

Osim što je poznato po slavnoj bitci za Tordince 25. listopada 1991., u ovom selu nalazi se najveća masovna grobnica iz Domovinskog rata s 208 tijela ubijenih Hrvata

0
Još jedan od nebrojenih zločina
U Tordincima su pokapani ubijeni Hrvati iz cijele tordinačke župe (Tordinci, Antin, Ćelije, Korođ) tako da je u selu pronađena masovna grobnica s 208 ubijenih Hrvata. Uz ove zločine povezivalo se ime bivšeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, godinama bliskog Aleksandru Vučiću i Vojislavu Šešelju, pa je protiv njega podnesena 2016. kaznena prijava DORH-u.
Osim što je poznato po slavnoj bitci za Tordince 25. listopada 1991., u ovom selu nalazi se najveća masovna grobnica iz Domovinskog rata s 208 tijela ubijenih Hrvata.
U samim Tordincima je tih dana ubijeno dvadeset i dva civila, a jedan dio Hrvata je odveden u logor Begejce u Srbiju. U Tordincima su pokapani ubijeni Hrvati iz cijele tordinačke župe (Tordinci, Antin, Ćelije, Korođ) tako da je u selu pronađena masovna grobnica s 208 ubijenih Hrvata.
Oni su bili bačeni bez ukopa u jamu s uginulim životinjama. U Antinu je pronađena jama sa sedamnaest ubijenih Hrvata, u Ćelijama jama s trideset i dva Hrvata i u Korođu s četvero civila.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.