Najveće raspelo na svijetu

Donedavno smo mislili kako je najveće raspelo na svijetu bio 28 metara visok kip Isusa u Michiganu kojega je izradio američki kipar Marshall Fredericks 1959. godine kako bi služio kao svakodnevna inspiracija i mjesto za molitvu onima koji su živjeli daleko od crkve

0

Donedavno smo mislili kako je najveće raspelo na svijetu bio 28 metara visok kip Isusa u Michiganu kojega je izradio američki kipar Marshall Fredericks 1959. godine kako bi služio kao svakodnevna inspiracija i mjesto za molitvu onima koji su živjeli daleko od crkve.

Ipak, status najvećeg raspela na svijetu mogao bi pripasti kipu u Južnoj Americi. U gradu Huila, desetak kilometara izvan grada Neive u Kolumbiji. Naime, raspelo je dugo oko 262  metra i smješteno je u Parque Espiritual La Sangre.

Kako prenose mrežne stranice, tijekom Velikoga tjedna i drugih važnih dana katoličkog kalendara, ovaj park privlači hodočasnike koji, osim što prisustvuju misi u kapelici ispod ogromne Kistove skulpture, dolaze uživati i u prirodnim ljepotama regije.

U regiji se može posjetiti replika kolumbijskog arheološkog parka San Augustin, kajak na jezeru parka, replika staroga egipatskoga hrama. Također se može uživati u umjetnom vodopadu, ribolovu, planinarenju, a može se i besplatno boraviti u pokretnim kabinama koje mogu primiti četiri osobe.

 

Izvor: Svjetlo riječi

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.