Novi broj kršćanske obiteljske revije Kana

U mjesecu studenom potaknuti smo na razmišljanje o prolaznosti, o tajni života i smrti, i to u zahvalnosti, kako piše u uvodniku ovog broja Kane. U raznolikosti tema u ovom broju vidljiv je odraz tih kršćanskih promišljanja

0

U mjesecu studenom potaknuti smo na razmišljanje o prolaznosti, o tajni života i smrti, i to u zahvalnosti, kako piše u uvodniku ovog broja Kane. U raznolikosti tema u ovom broju vidljiv je odraz tih kršćanskih promišljanja

Josip Grbac u Pitanju sadašnjeg trenutka piše o pravu na „humanu smrt“. Nedavno je papa Franjo svratio pozornost na brigu o osobama koje su na kraju života. Papa zaključuje da „ako ubijamo s opravdanjem, na kraju ćemo sve više ubijati“. To bi značilo da imamo pravo ubiti ako to uzrokuje veće dobro. Međutim, pita se Grbac, koje to dobro može biti veće od dobra života?

Stjepan Baloban u svojoj kolumni podsjeća na važnost kategorije pripadnosti vjerskoj zajednici u popisu stanovništva, te da je visok postotak katolika podatak koji pod kulturalnim vidom obilježava današnju Hrvatsku i s tim trebaju računati kako političari, tako i uopće javni djelatnici.

U rubrici Aktualno čitajte o nedavno održanom simpoziju „Opće dobro u crkvenom i društvenom životu u Hrvatskoj“ u organizaciji Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve HBK i Katedre za socijalni nauk Crkve KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.

U intervjuu s Kanom prigodom objavljivanja njegove najnovije knjige Putokazi s jednog planeta, fra Šimun Šito Ćorić progovara o svojoj ljubavi prema glazbi, psihologiji te svojim iskustvima. O svojoj knjizi kaže: „Držim velikim privilegijem da sam mogao motriti horizonte različitih naroda, kultura i krajeva.“

U putopisnoj rubrici zavirite po riječi i slici u Bangkok, a u rubrici o misijskom životu s. Sniježna Stjepandić razgovara o trideset godina misijskoj djelovanja redovnica Družbe Kćeri Božje ljubavi u Albaniji. U Političkim temama riječ je o ratu u Ukrajini i sličnosti s Domovinskim ratom, a u Portretu umjetnika predstavljen je isusovački brat akademski kipar Zdenko Vidović i njegovi zanimljivi mozaici.

Ove i još mnoge druge zanimljive teme pronađite u Kani od studenog.

Na Kanu se možete pretplatiti i primati ju svakog mjeseca na svoju adresu za svega 143 kune godišnje e-mailom na pretplata@ks.hr, a tiskano ili eIzdanje omiljene kršćanske revije može se naručiti i pojedinačno.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.