Nude nam se oaze i izvori, a mi smo gladni močvare i ustajale vode

Život nam često nalikuje gladnoj ljušturi, žednom presušenom potoku. Tako nam je teško osjetiti Isusove riječi koje nas zovu, Isusov pogled koji nas moli, Isusovu ljubav koja je jasna i nedvosmislena. Tako smo puni nekih svojih briga i svojih gladi, zaokupljeni svojim životom i svojim pogledom spuštenim u zemlju, tlo i prašinu

Izvor: pixabay.com
0

 

Reče Isus: “Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada. No rekoh vam: vidjeli ste me, a opet ne vjerujete. Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti. A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan.”

Iv 6, 35-40

Isus često izgovara riječi: „Ja sam.“

Želi nam posvjedočiti svoju blizinu, želi se definirati kako bismo ga bolje i lakše upoznali, bolje razumjeli, iako se ljubav ne da i ne može definirati, ljubav jednostavno ljubi.

Želi nam se dati i daje nam se za hranu kao kruh, kao kruh života. U njegovoj blizini glad nestaje, žeđ se topi.

Želimo li zagrabiti u tu ljubav, u taj život?

Želimo li mu dopustiti da nas spasi i da u nama probudi život?

Imamo li hrabrosti doći do njega?

Onoga tko k njemu dođe, on ne izbacuje, ne treba dogovorene termine, nije potrebna veza ili preporuka.

Ljubav zove: dođi i nahrani se, dođi i zagrabi, napoji se.

Život nam često nalikuje gladnoj ljušturi, žednom presušenom potoku. Tako nam je teško osjetiti Isusove riječi koje nas zovu, Isusov pogled koji nas moli, Isusovu ljubav koja je jasna i nedvosmislena. Tako smo puni nekih svojih briga i svojih gladi, zaokupljeni svojim životom i svojim pogledom spuštenim u zemlju, tlo i prašinu.

Nude nam se oaze i izvori, a mi smo gladni močvare i ustajale vode.

Imam li hrabrosti vjerovati i podići svoj pogled preko svih svojih izgubljenosti i zatrpanosti do pogleda koji me čeka i ljubi? Svoju nemoć i glad ulit ćemo u posude tog pogleda i voda će postati vino, prljavština će postati čista, a pustinja će proteći vodom.

Tekst je izvadak iz knjige Kap za dobar dan – meditacije, autora vlč. Darka Zgrablića. Vlč. Zgrablić svećenik je Porečke i Pulske biskupije. Vodi duhovne vježbe i obnove te se duhovnim prilozima redovito javlja u više radiopostaja. Dugi niz godina redoviti je suradnik u duhovnom programu Radio Istre u komentarima dnevnih i nedjeljnih evanđelja u emisijama “Susret s Izvorom” i “Kap za dobar dan”. Snimljene tekstove objavljuje na svom Youtube kanalu te kanalu Zrno Riječi. Jedan je od urednika i voditelja emisije “Razlog nade” Laudato televizije. Župnik je u Župi sv. Vinka u Svetvinčentu, rodnoj župi bl. Miroslava Bulešića.

Izvor: hkm.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.