Odilon-Gbènoukpo Singbo: Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju

0

Sveučilišni kapelan Odilon-Gbènoukpo Singbo autor je zbirke tekstova Evanđeoske mrvice za unutarnju ekologiju koja je u suizdavaštvu Kršćanske sadašnjosti i Hrvatskoga katoličkog sveučilišta danas izašla iz tiska.

U osamdeset tekstova raspoređenih na 279 stranica kapelan promišlja o svojim svakodnevnim susretima (s Bogom, studentima, kolegama, prijateljima, svecima…) koji mogu poslužiti za održavanje unutarnje ekologije. Bez nje, kako je naznačio u uvodu, “nema ni zdravog međuljudskog odnosa, ni zdravog duhovnog života, a još manje zdravog odnosa prema okolišu i cjelokupnom stvorenom i darovanom svijetu.”

Knjigu je kapelan posvetio studentima, nastavnicima i djelatnicima Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, od kojih su neki sudjelovali u oblikovanju knjige. Tako je rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić napisao predgovor, tekstove je lektorirala prof. Zrinka Serdarušić iz Studentske službe, a korekturu je napravila doc. dr. sc. Marijana Togonal s Odjela za komunikologiju. Autorica fotografije na naslovnici i onih unutar knjige je Bernarda Anja Buden, studentica prve godine diplomskog studija komunikologije.

Našem kapelanu ovo je druga knjiga. Prva, pod naslovom Oluja će proći, bila je zamišljena kao svojevrsni duhovni vodič kroz Korizmu. Ova nova može se čitati po redu u jednom dahu ili povremenim, slučajnim otvaranjem. Jedno je sigurno, kojim god ih redom čitali, svaka od tih “mrvica” podsjeća nas na radost naših ljudskih susreta u svjetlu onog temeljnog za kojim čovjek čezne, susreta sa svojim Stvoriteljem.

Matea Vidulić

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.