Odlasci policijskih službenika iz MUP -a -„netragom“ nestalo 111 policijskih službenika

Sindikat Policijskih Službenika
0

POMOĆNIK MINISTRA SINDIKATU 
DOSTAVIO NETOČNE PODATKE 
U KOJIMA JE NESTALO NETRAGOM
111 POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

Broj: SPS-01-02/3-2-2019.
Zagreb, 27. 3. 2019. godine

UPRAVA ZA PRAVNE POSLOVE I LJUDSKE POTENCIJALE
n/r pomoćnika ministra gosp. Ante Delipetra

PREDMET: ODLASCI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA IZ MUP-a -„NETRAGOM“ NESTALO 111 POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

 

– isprika i pojašnjenje zbog dostavljenih netočnih podataka, traže se.-

VEZA: Naš dopis broj: SPS-01-02/3-2019. od 5. 1. 2019. godine
Vaš odgovor klase: 119-02/19-01/1 urbroja: 511-01-156-19-2 od 9. 1. 2019. godine

Poštovani pomoćniče ministra, gospodine Delipetar,

Uputili smo Vam zahtjev, broja i datuma iz veze, za dostavu određenih podataka o priljevu i odljevu policijskih službenika u Ministarstvo unutarnjih poslova. U odgovoru dostavili ste nam podatke koji ne odgovaraju istini jer analizom Vaših podataka iz MUP-a je „netragom“ nestao 111 policijskih službenika za koje ne znate niti Vi, a niti Vaša Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale koja bi u bilo kojem trenutku trebala raspolagati s traženim podacima te znati planirati i upravljati ljudskim potencijalima.

Naime, u odgovoru ste nam naveli da je na dan 1. 1. 2018. godine u službi bilo 20.476 policijskih službenika, a da ih je 1. 1. 2019. godine 20.071 ili 405 policijskih službenika manje. Kada se usporede dostavljeni podatci utvrđuje se da je u MUP primljeno 392 policijska službenika (385 nakon završenog školovanja i 7 policijskih službenika koji su ranije bili policijski službenici i primljeni su putem javnih natječaja), a da je 686 policijskih službenika napustilo MUP (595 mirovina, 70 dalo otkaz i 21 dobilo otkaz po sili zakona) nakon čega dolazimo do razlike od 111 policijskih službenika koji nedostaju.

Također nam niste odgovorili na naše 9. pitanje koje se odnosi na temeljni policijski tečaj od „sramotna“ ni 2 mjeseca temeljem kojeg odabrani postaju policijski službenici sa svim policijskim ovlastima. U toj kategoriji pronalazimo tajnice određenih vrlo visokorangiranih rukovoditelja, pa čak i samog glavnog ravnatelja policije, kao i njihovu djecu i rođake, a koje se raspoređuju na vrlo visoka radna mjesta u Ravnateljstvu policije i Sjedištu Ministarstva, a koliko se ide u krajnost govori činjenica da pojedinci postaju i suci disciplinskog suda, suda koji odlučuje o odgovornosti policijskih službenika za povrede službene dužnosti gdje bi trebale sjediti visokomoralne osobe s nemjerljivim iskustvom i znanjem obzirom na posao koji obavljaju. Bez obzira na tu činjenicu koju ste nam, slučajno ili namjerno, propustili dostaviti vjerojatno zbog „zavidnih“ kompetencija tih kandidata, njihova brojka nije ni približna brojci od 111 „nestalih“ policijskih službenika.

S druge strane za ne povjerovati je da ćete nam takve podatke ustupiti misleći da razliku nećemo uočiti, osobito jer se radi o računici koja je dorasla učeniku osnovne škole (računske operacije zbrajanja i oduzimanja), stoga od Vas tražimo da nam ponovno dostavite točne i istinite podatke i da se ispričate kako nama tako i cjelokupnoj javnosti za dostavljene netočne i „frizirane“ podatke jer su naš dopis prenijeli određeni mediji kojima je Služba za odnose s javnošću ustupila identične podatke, a o kvaliteti Vašeg rada putem ovog dopisa upoznat ćemo i samog predsjednika Vlade RH.

Također od Vas tražimo dodatni odgovor, a taj je koliko je od 200 policijskih službenika srednje stručne spreme, kojima je odobren odlazak u mirovnu zbog potrebe službe, radio na radnim mjestima koja uključuju višu stručnu spremu kao i koliko je od njih bilo na radnim mjestima kategorije rukovodećih policijskih službenika.

S poštovanjem,

P R E D S J E D N I K

Mario Puškarić

O TOME OBAVIJEST: 

– Ministarstvo unutarnjih poslova, Kabinet ministra, n/r ministra gosp. dr. sc. Davora Božinovića,

– Vlada Republike Hrvatske, n/r premijera gosp. Andreja Plenkovića,

– Povjerenik za informiranje, n/r gosp. dr. sc. Zorana Pičuljana,

– policijskim službenicima putem ustrojstvenih jedinica,

– medijima u Republici Hrvatskoj,

– ARHIVA, ovdje.-

 

 

Izvor: https://www.facebook.com/SindikatPolicijskihSluzbenika/?__tn__=%2Cd<*F-R&eid=ARBEyNUEJoDIRU8qvGmagyc81QvWh6rz_FnE6PlwI5SwkBbH3FePVuZ-U_YTwmPR14z7CEI28qGDyCvK&hc_ref=ARR4gOo2Rz8y0sy6aC5SMsD0lHPrszVFP65NFvgddiSK09ZW0pBwQ2t8Yof0LObchC0

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.