Predstavljanje Muljanskog kantuala

Knjiga „Muljanski kantual – skladbe o. Konrada Eberta za zbor župe Muo u Boki kotorskoj“ u nakladi Ogranka Matice Hrvatske u Boki Kotorskoj hrvatskoj javnosti bit će predstavljena u župnoj crkvi Sv. Blaža u Zagrebu u ponedjeljak 30. svibnja. Misno slavlje u 18.30 sati predslavit će kotorski biskup mons. Ivan Štironja, a u glazbenom dijelu mise izvest će se liturgijske skladbe objavljene u kantualu, kao što je Missa Auxilium Christianorum

Autor: Mirjana Nikolić, crtež u olovci, 2022.
0

Knjiga „Muljanski kantual – skladbe o. Konrada Eberta za zbor župe Muo u Boki kotorskoj“ u nakladi Ogranka Matice Hrvatske u Boki Kotorskoj hrvatskoj javnosti bit će predstavljena u župnoj crkvi Sv. Blaža u Zagrebu u ponedjeljak 30. svibnja. Misno slavlje u 18.30 sati predslavit će kotorski biskup mons. Ivan Štironja, a u glazbenom dijelu mise izvest će se liturgijske skladbe objavljene u kantualu, kao što je Missa Auxilium Christianorum.

Odmah nakon mise bit će predstavljanje s koncertnom izvedbom skladbi, a o kantualu će govoriti mr. Marija Mihaliček, predsjednica Ogranka Matice Hrvatske u Boki Kotorskoj, dr. don Miho Demović, glazbeni povjesničar i muzikolog, prof. mr. art. Miroslav Martinjak, regens chori Zagrebačke katedrale i profesor na Institutu za crkvenu glazbu „Albe Vidaković“ te don Robert Tonsati, župnik Mula i urednik izdanja.

Moderatorica će biti dr. Tanja Baran, urednica Radio Sljemena. Skladbe o. Eberta izvest će pjevački ansambl pod ravnanjem mo. Roberta Homena, dirigenta i profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, uz orguljsku pratnju Nevena Kraljića, orguljaša Zagrebačke prvostolnice. 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.