SLAVLJE U CIJELOM SVIJETU, PRONAĐEN LIJEK PROTIV KORONE: Već se ranije koristio protiv VIRUSA, EVO O ČEMU SE RADI! “ŠTO PRIJE OVO DAJTE PACIJENTIMA”

Indijski proizvođač farmaceutskih sastojaka “Lasa supergenerics” priopčio je da je pokrenuo suradnju sa Institutom za kemijsku tehnologiju iz Mumbaija kako bi započeli rad na favipiraviru, eksperimentalnom lijeku protiv novog koronavirusa

0
Indijski proizvođač farmaceutskih sastojaka “Lasa supergenerics” priopčio je da je pokrenuo suradnju sa Institutom za kemijsku tehnologiju iz Mumbaija kako bi započeli rad na favipiraviru, eksperimentalnom lijeku protiv novog koronavirusa.

“Svim zajedničkim snagama naporno radimo na istraživanju favipiravira, antivirusnog lijeka koji ima dosta potencijala u borbi protiv širokog spektra virusa. Poduzeti ćemo sve potrebne korake da bismo dobili dozvolu od indijske Agencije za kontrolu ljekova, kao bi se ljek našao na indijskom tržištu što prije”, rekao je doktor Omkar Herlekar, predsjednik izvršnog odbora kompanije “Lasa supergenerics”.

Favipiravir je antivirusni lijek širokog spektra koji je prvo razvila japanska kompanija “Tojama cemical” protiv RNA virusa, poput gripa, žute groznice, ebole, norovirusa i enterovirusa.

U Indiji ovaj lijek nije zaštićen nijednim patentom.

20. veljače, Pekinška kompanija “Sihuan pharmaceutical holdings” počela je testiranje lijeka na pacijentima zaraženim koronavirusom. Slično se radi u Japanu i Južnoj Koreji.

Doktor Herlekar kaže da se čekaju podaci kliničkih ispitivanja u Kini, a čim ih dobiju, za oko 2 tjedna, “Lasa” će početi sa studijama biološke raspoloživosti i bioekvivalentnosti prije nego što bude tražila dozvolu da se lijek nađe na indijskom tržištu.
Kako prenose strani mediji, Kina želi favipiravir unjeti u svoju službenu listu lijekova protiv covid-19 jer je prošao klinička ispitivanja sa odličnim rezultatima i bez značajnih nuspojava.

Kako se navodi, istraživanja su pokazala da su se pacijenti liječeni favipiravirom brže oporavljali, posebno njihova pluća.

Treća državna bolnica u Shenzehnu je provela istraživanje nad 80 pacijenata, a 35 je primilo ovaj lijek. Rezultati su pokazali da su oni koji su primili lijek kroz 4 dana bili negativni na koronavirus, dok je ostalima bilo potrebno 11 dana.

Pacijentima koji su primali favipiravir plućna slika se popravila za 91.43 posto, u odnosu na 62 posto onih koji nisu bili dio te grupe.

Slično je pokazalo i istraživanje nad 120 pacijenata bolnice Zohngan Sveulilišta u Wuhanu.

Određene farmaceutske kompanije su već dobile dozvole za masovnu proizvodnju ovog lijeka u veljači, a istraživači su preporučili da lijek treba biti dio terapije što prije.

 

Izvor: ekskluzivno.me

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.