Tomislav Ivančić: Zavoljeti sebe!

Ona će mi reći što meni paše i što je za mene moja osobna moda. Tada sam original i drugi mi se dive. Tada sam ja kod svoje kuće i svi mi mogu doći i mene susresti. Zagledaj se u svoje ruke i noge, u svoje osjećaje i čežnje, pogledaj na trenutak svoju prošlost i otkrij što bi želio biti u budućnosti. Vidjet ćeš kako nitko nije tako simpatičan kao ti. Jer Bog je znao zašto je baš tebe takvoga stvorio

0
Ostaje trajni zadatak svakog čovjeka. Drugima se divimo, a sebe ponižavamo. Druge hvalimo, a sebe ocrnjujemo. Ili sebe pretjerano hvalimo da to nitko ne može povjerovati. Sebe iskorištavamo za posljednji krik mode, pa se neobično oblačimo, šišamo kosu jer tako i drugi čine. Nosimo nespretnu odjeću jer je to moda, upotrebljavamo engleske poštapalice jer je tako u filmovima. Tako uopće sebe ne volimo, nego postajemo netko drugi ili nitko. Sebe voljeti počinjemo kad smo svjesni svojih snaga i talenata, ali i slabosti. Zato povećavamo talente i sve smo jači. Ne pitam druge što ću jesti, piti, obući i kako ću se šišati, nego svoju dušu.
Ona će mi reći što meni paše i što je za mene moja osobna moda. Tada sam original i drugi mi se dive. Tada sam ja kod svoje kuće i svi mi mogu doći i mene susresti. Zagledaj se u svoje ruke i noge, u svoje osjećaje i čežnje, pogledaj na trenutak svoju prošlost i otkrij što bi želio biti u budućnosti. Vidjet ćeš kako nitko nije tako simpatičan kao ti. Jer Bog je znao zašto je baš tebe takvoga stvorio.
(Putovi puni nade)
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.