Tribina: “Vukovarska bolnica 1991. – pouka čovječnosti”

Tribina: "Vukovarska bolnica 1991. - pouka čovječnosti" održana je prigodom obilježavanja 30 godina od tragičnog događaja ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu i početka djelovanja Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima

0
Tribina: “Vukovarska bolnica 1991. – pouka čovječnosti” održana je prigodom obilježavanja 30 godina od tragičnog događaja ubojstva hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu i početka djelovanja Medicinskog centra Vukovar u ratnim uvjetima.
Tribina je održana u nedjelju, 02. svibnja 2021., od 16 do 18,00 sati, u hotelu Lav u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Sudionici tribine su: mr. sc. Vesna Bosanac, dr. med. spec. ped., ravnateljica Medicinskog centra Vukovar 1991. i sadašnja ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar Zoran Aleksijević, dr. med. spec. traumatolog i ortoped, kirurg u Vukovarskoj bolnici 1991., voditelj Odjela kirurgije i pomoćnik ravnateljice za kvalitetu doc. dr. sc. Agneza Aleksijević, medicinska sestra instrumentarka u Vukovarskoj bolnici 1991., pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo Siniša Đurić, sedmogodišnji svjedok događanja u Vukovarskoj bolnici 1991., vodić u Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru Moderatori su Diana Tikvić i Damir Luka Saftić.
Kroz osobna svjedočanstva sudionika tribine ispričana je herojska epopeja Vukovarske bolnice 1991. i njezinih djelatnika, koji su nam svojim djelima ostavili pouke o čovječnosti i hrabrosti, dosljednosti u obrani ideala, vjeri, profesionalnosti i domoljublju, zauvijek pohranjene u riznici cijelog čovječanstva. Organizator tribine je Udruga “Za Vukovar” (Damir Luka Saftić i Mihael Keškić). Cijelu video snimku možete pogledati na Youtube-u:

 

Izvor: https://www.youtube.com/watch?time_continue=357&v=FS_Tyk0519M&feature=emb_title

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.