Antun Vrdoljak otkrio gdje je nestao ‘General’, film o Anti Gotovini

Iako se premijera filma odnosno serije 'General', o životu Ante Gotovina očekivala još prošle godine, rok je probijen. Redatelj Antun Vrdoljak otkrio je u kojoj je fazi projekt kojeg gledatelji s nestrpljenjem očekuju

Izvor: hr.wikipedia.org
0

 

“Golem je posao za nama, a još nije ni sve sasvim gotovo. Sada, kada je sve u završnoj fazi, uviđam neke sitne mane ovog projekta i nastojim ih u posljednji trenutak ispraviti. Ali to je uvijek tako: nema filma koji sam radio a da se ne bih budio usred noći i pitao se zašto sam to napravio ovako, a ne onako… Tako je i s ‘Generalom’. Još tu ima posla, ali može se reći: još samo malo pa gotovo”, rekao je redatelj Antun Vrdoljak, za Jutarnji list, otkrivši da je ‘General’ konačno prijavljen na ovogodišnji Filmski festival u Puli.

 Istoimena serija, koja u osam pedesetominutnih nastavaka prati životni i ratni put heroja Domovinskog rata generala Ante Gotovine, na HRT-u će, prema planu, biti emitirana ove jeseni, potvrđuju  ljudi s naše javne radiotelevizije, kao i sam redatelj.

Filmska ekipa trenutačno se bavi završnom obradom tona, slike, VFX-a… Dotjeruju se posljednji detalji.

Što Antun Vrdoljak misli, je li ovo njegovo životno djelo?

“Teško je to reći. U svakom filmu koji sam radio davao sam maksimum. Ne samo ja, nego i svi moji suradnici. ‘General’ sigurno nije moj prvi film, ali je jedini zbog kojeg sam se u dobi od osamdeset i pet godina dva puta penjao na vrh Dinare. Sigurno je da se treći put tamo neću uspeti, a sigurno je i da mi se zbog ‘Generala’ uspon činio lakši nego što je to realno bio. Kakve reakcije publike i kritike očekujem? Nemam je nikad nikakva očekivanja. U ovim svojim godinama znam da uvijek dolaze neka nova ljeta, neke nove jesenje kiše… Tko to može znati što nam nosi budućnost “, rekao je Vrdoljak.

Izvor: direktno.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.