Arnold Benz: Svemir – Znanje i čuđenje

U tim su tekstovima astronomske spoznaje i čovjekovo mjesto u svemiru opisani razumljivim jezikom. U ogromnim arhivima velikih suvremenih teleskopa Arnold Benz je odabrao mnoge snimke od kojih zastaje dah, te je uz njih nadopisao odgovarajuće kratke opise i objašnjenja

0

Ruth Wiesenberg Benz, supruga Arnolda Benza, u suradnji s autorom je pretražila tekstove u njegovim objavljenim materijalima te neobjavljenim dnevničkim zapisima.

U tim su tekstovima astronomske spoznaje i čovjekovo mjesto u svemiru opisani razumljivim jezikom. U ogromnim arhivima velikih suvremenih teleskopa Arnold Benz je odabrao mnoge snimke od kojih zastaje dah, te je uz njih nadopisao odgovarajuće kratke opise i objašnjenja.

Nakon toga su zajedno napravili svojevrsni kolaž citata i slika, koji su više ili manje izravno povezani. U svakom slučaju njihova je poveznica u čuđenju koje pobuđuju.

Ovi citati, zajedno s odabranim fotografijama i snimkama, izazvat će ono čuđenje koje osjećaju i prirodne znanosti i vjera, koji se u tom čuđenju i susreću. Arnold Benz zanima se za divovski svemir, ali također za onaj dio stvarnosti koji se ne može izmjeriti prirodoznanstvenim metodama.

Osim njegove glavne aktivnosti u svojstvu znanstvenika astrofizičara, uvijek iznova ima potrebu razgovarati i o pitanjima vjere. Na poseban se način bavi teologijom, pitajući se ponajprije o opažanjima i iskustvima na kojima se temelje pojedine tvrdnje.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.