Blogerror Zagy: Zašto ne radnoj nedjelji?

0

Zašto ne radnoj nedjelji? (Podijelite ako vam se sviđa)

Znate li da u Klagenfurtu trgovine svaki dan rade samo do 18 sati, i da Austrijanci nisu umrli od gladi ili od žeđi! Naviknuli su na takvo radno vrijeme naviknuli bi se i Hrvati! Nisu ti Austrijanci ništa bolji, pametniji od nas!

Svaka čast trgovkinjama koje se prije pijevaca ustaju ne bi li ispekle topao kruh, ne bi li kupce dočekala topla peciva! Burek! Koliko vremena treba da se složi štand s voćem po bojama da su vam privlačniji nego vaša prva simpatija?

Koliko puta je blagajnica zaplakala u nekom ćošku marketa jer se netko istresao na nju jer za to doma nema muda pred ženom! Znate li koliko ih je danas ostala bez današnje dnevnice jer je krivo izvratila novac a kupac je to namjerno prešutio?

I one, ne bi vjerovali imaju menstruacije, imaju pms, imaju kredite i račune koji ih čekaju, i one imaju pravo na loš dan! Trude se ne nositi probleme na posao! Krhke su, umiljate i imaju osjećaje! Pohvalite ih koji put, vama ne znači to ništa ali njima ćete uljepšati dan!

Koliko bi jednoj trgovkinji značila slobodna nedjelja da u miru pripremi ručak i pojede ga sa svojom obitelji! Koliko jedna Duda, Marija ili Iva godišnje odrade blagdana ili praznika dok mnogi slave u krugu svojih prijatelja ili rodbine!

Suosjećaju sa drugima koji rade vikendom! Jer znaju koliko bi nedjelja značila i medicinskoj sestri, policajcu! Kojima je plaća premalena za sve sate i sva djela koja odrade! Ali bez medicinske sestre se ne može, niti bez policajca da održava red! Bez kile brašna ili tri kilograma jabuka ili banana se može! Jel tako? Svaka čast medicinskim sestrama i policajcima! I vatrogascima jer ste stup društva! Bez vas se ne može! Slažemo se! I trebate imati plaće veće od nekih tamo političara!

One u trgovinama ne traže nezamislivo! Ne, ne traže plaće kakve ne zaslužuju, iznimno su sretne kad ih firma počasti božićnicom i regresom! Neće se obogatiti na onoj jednoj lipi ako je ne vrate! Vjerujte!

One su majke koje nemaju puno vremena baviti se sa svojom djecom i školarcima! Rade u smjenama! Kuhaju, peru, majke su, supruge i drže tri ćoška svoje kuće i one su kamen temeljac svojih obitelji!

Pa dajte im tu nedjelju ….. Za mnoge ona ne znači ništa ali Ivana, Marijama i Anama značila bi sve na svijetu!!!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.