Brabara Knežević: 22 milijarde eura iz Europske unije Hrvatskoj!?

Premijeru moramo biti zahvalni što je izvojevao nevjerojatnih 22 milijarde €, upravo fantastičnih 2,93% pripalo je Hrvatskoj od 750 milijardi. To je sve što pišu naši mediji.

0

Govor koji je preokrenuo situaciju!

Premijeru moramo biti zahvalni što je izvojevao nevjerojatnih !?, upravo fantastičnih 2,93% pripalo je Hrvatskoj od 750 milijardi. To je sve što pišu naši mediji.

Svjetski mediji pak svrstavaju Hrvatsku uz bok Grčke i drugih manjih ekonomija koje se još uvijek oporavljaju od zadnje recesije, a njihovi proračuni nisu dovoljni da sami financiraju vlastiti oporavak. Za svaki cent morati ćemo dostaviti “plan oporavka”. Zašto? Jer nam bogatije zemlje sa zdravim javnim financijama ne vjeruju. Smatraju da bez kontrole dodijeljena sredstva ne bi bila iskorištena za oporavak ekonomije, smanjenje birokracije, kreiranje radnih mjesta i stimulaciju rasta.

Da bi došla do novca EU će prodavati pakete obveznica – prvi puta u povijesti. I zaduživati će se na svjetskom tržištu kapitala. Kako će otplaćivati dug? Stvaranjem novih zajedničkih poreza uključujući porez na plastiku koje će predstaviti 2021. Uz još neke zabavne poreze, no kako će biti teško postići konsenzus oko istih ostaje i otvoreno pitanje otplate duga.

Svjetski mediji napominju kako su najbolje u pregovorima prošle Poljska i Mađarska, kao i Austrija, Danska, Nizozemska i Švedska koje će dobivati veći povrat sredstava koje uplaćuju u proračun EU.

Ne biste vjerovali no svjetski su mediji propustili spomenuti “govor koji je preokrenuo situaciju”. Sramota!
Isto kao što su i naši mediji propustili najaviti nove poreze.

Ovo je tekst o medijima. Ne brinite za drugo, sigurna smo država zar ne? Biti će sve ok, to se nas ne tiče, neka to rješava EU. Bitno da nama možda stigne 2,93% novca koji će se rasporediti kroz daljnih 7 godina transparentno po uhodanom principu “najbrži prst”.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.