Čačić državnoj reviziji: To si pitajte mamu!

"Državna revizija nema pravo ispitivati s kim se župan i njegovi zamjenici nalaze, o čemu međusobno razgovaramo i koji su bili motivi naših nalaženja, a posebno nije zabilježeno da bi ta ista Revizija, na temelju ovih podataka, procjenjivala jesu li naši sastanci bili opravdani ili ne", izjavio je Čačić.

0

 

Revizija pitala Čačića na što je potrošio 530.000 kuna: Odgovorio nam: “To si pitajte mamu”

Danas smo zaprimili presudu Varaždinskog suda gdje je izvjesna bakica T.V. (80) dobila presudu zato što nije gledala HRT i dobila drakonsku sudsku kaznu na svoju malu mirovinu od 820kn.

Upitali smo Radimira Čačiča nije li mu bilo dovoljno usmrtiti dvoje ljudi te zašto ubija i stariju gospođu sa naručenom presudom da se puni blagajna Varaždinske županije i Ministarstva pravosuđa…

Također smo upitali Radimira Čačića nije li mu dovoljno vlastitih 31 milijun kuna svojeg kapitala kojeg je prijavio u vladi SDP-a da troši na troškove reprezentacije jela i pića na što nam do danas nije javio odgovor…

DRŽAVNA REVIZIJA pročešljala je poslovanje Varaždinske županije i evo što je ustanovila…

U svom izvješću su otkrili da je na ime reprezentacije utrošeno 530.873 kune, a od tog novca je 366.860 kuna potrošeno na ugostiteljske usluge.

Međutim, nije jasno s kim su se to Čačić i suradnici družili i radi li se uopće o poslovnim sastancima, piše Jutarnji.

Kako je nedostajalo informacija, Revizija je zaključila da je upitna opravdanost takvih troškova. Nezadovoljni su bili i kad je riječ o načinu na koji je županijska uprava bilježila informacije o dobrom dijelu službenih putovanja.

Revizija je otkrila da je za dobar dio putnih naloga nemarna županijska uprava po inerciji upisivala samo informaciju “sastanak”, ne navodeći pritom s kim se i u koju svrhu održavao, a za dio putovanja nedostajalo je čak i izvješće sa službenog puta i putni nalozi prijeđena kilometraža te ostala dokumentacija. Manjkava je i evidencija o korištenju službenog vozila.

Odgovorio na opomenu revizije

Župan Radimir Čačić je reagirao na opomenu revizije.

“Ukratko, lijepo sam im rekao da sve to što ih zanima fino pitaju svoju mamu, s obzirom na to da mene ne smiju”, rekao je Čačić u telefonskom razgovoru potvrdivši svoju izjavu.

Tvrdi kako prema službenoj praksi on i dužnosnici nemaju obavezu polagati račune Državnoj reviziji, narodu niti novinarima već isključivo njegovim glasačima.

“Državna revizija nema pravo ispitivati s kim se župan i njegovi zamjenici nalaze, o čemu međusobno razgovaramo i koji su bili motivi naših nalaženja, a posebno nije zabilježeno da bi ta ista Revizija, na temelju ovih podataka, procjenjivala jesu li naši sastanci bili opravdani ili ne”, izjavio je Čačić.

Na pitanje kome župan treba polagati račune ako ne Državnoj reviziji, Čačić je odgovorio: “Nikome osim Županijskoj skupštini pa čak ni vlastitim glasačima.”

“Ni vama ne namjeravam reći na koga sam i zašto potrošio taj novac”, kaže Čačić za Jutarnji.

Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!

 

facebook status Konflikt

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.