Demografski Armagedon u Hrvatskoj 2019.

posljednji krici iz Puste zemlje Andreja Plenkovića

Izvor: pixabay.com
0

 

Traži se dijete! U posljednjih 6 godina iz Hrvatske nestalo 44,000 djece osnovnih i srednjih škola preko granice. Destinacija Njemačka, Irska i druge zemlje. Nestao grad veličine Siska. Nestalo stanovništva koliko stane u Ličko-senjsku županiju. Na kraju školske godine po zbornicama svuda prebrojavanje tko je sve otišao.

Sad po forumima tražimo majstore. Da nisu otišli skupa s ovom djecom? Gase se razredi, zatvaraju škole. Situacija je alarmantna!

Ne osuđujem nikoga tko ode, ali osuđujem sve one koji godinama gledaju kako 17,000 djece ne računajući njihove roditelje odlaze van i ništa ne poduzimaju. Zašto odlaze? Kako to da povećane rodiljne naknade i dječji doplatak nisu zaustavili taj trend? Zato što nije problem u tome već u malim plaćama, preskupoj državi, korumpiranoj vlasti i nedostatku dostojanstva radnika, u nepovjerenju u sudstvo i ostale institucije koje ne nude sigurnost već bolest i izluđivanje građana gladnih pravde. Dok je lopov ugledan građanin koji uživa u svojoj nepošteno stečenoj imovini umjesto da su ti novci završili u džepovima roditelja odlasci će se nastaviti.

Koliko djece, majstora, znanstevnika i svih mogućih profesija treba otići da stanemo i napravimo uređenu državu? Što će nam toliko gradova, općina i županija? Kako smo mogli 1991. živjeti s oko 135 samoupravnih jedinica, a sad ih imamo preko 500 skupa sa županijama? Što će nam uopće županije? Što će nam na ovako malu državu 151 zastupnik u Saboru? Kako rade trebalo bi ga ukinuti jer ionako sve prolazi što vlada predloži. Samo nepotrebno izluđuju građane koji gledaju TV prijenos. Bolje da taj novac završi u povećanju plaća kako bi se bar malo smanjio odlazak. Pitanje je sad: ili narod ili političari na vlasti? Kome ćemo dati prednost? Hoćemo li idalje šutjeti kad vidimo kako brojni Kuščevići i Žalci uživaju u otimačini od onih koju su zbog toga otišli?

 

facebook status

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.