Dinko Dedić: Zar vas nije sram pitati koje su ljudi nacionalnosti poginuli od potresa?

Ne mogu vjerovati da se u sred velike tragedije gdje nikome pa ni onom najvatrenijem hrvatskom nacionalisti ne bi ni na pamet palo pitati tko je hrvatskog a tko srpskog porijekla, Milorad Pupovac daje izjavu za Tanjug da je "među žrtvama potresa na području Petrinje bilo građana srpske nacionalnosti te da su također stradale neke građevine Srpske pravoslavne crkve

0
Ne mogu vjerovati da se u sred velike tragedije gdje nikome pa ni onom najvatrenijem hrvatskom nacionalisti ne bi ni na pamet palo pitati tko je hrvatskog a tko srpskog porijekla, Milorad Pupovac daje izjavu za Tanjug da je “među žrtvama potresa na području Petrinje bilo građana srpske nacionalnosti te da su također stradale neke građevine Srpske pravoslavne crkve.
Među sedam osoba koje su smrtno stradale od posljedica potresa bilo je dvoje Srba i jedna djevojčica iz miješanog braka, koja je bila i prva identificirana žrtva”.
Spašava se živote, vade se djeca i staraci iz ruševina, prebacuje se djecu u inkubatorima iz narušenih bolnica a on pita tko je čisti Srbin a tko iz miješanog braka.
Kao članu vladajuće koalicije pa i same vlade, kako bi bilo da Plenkoviću predloži da se obavi detaljna DNK analiza stanovništva na poharanom području, tako da se dobiju detaljni podaci i stradanju Srba na Banovini.
Zar vas nije sram da ste s takvim čovjekom za šaku vlast išli formirati vladu?!
Neću vas ni pitati gdje vam je nacionalni ponos, nego gdje vam je osnovni humanizam, jer ispod vaše tanke uštirkane tkanine zapadne civilizacije kipi magma naodvratnijeg rasizma, koji u ovakvim momentima izbija na površinu i smrdi naokolo.

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.