Ferrero Rocher: Djevica Marija… Lurd… sv. Bernardica!

Unutar zlatne folije nalazi se “Ferrero Rocher” pralina – višeslojna poslastica koja izgleda kao nekakva magija koja dolazi ravno iz tvornice čokolade Willyja Wonke: pojedinačni pečeni lješnjak, nalazi se u oblatnoj ljusci napunjenoj čokoladom od lješnjaka, koja je i sama prekrivena čokoladom i posuta sjeckanim lješnjacima

0

 

Unutar zlatne folije nalazi se “Ferrero Rocher” pralina – višeslojna poslastica koja izgleda kao nekakva magija koja dolazi ravno iz tvornice čokolade Willyja Wonke: pojedinačni pečeni lješnjak, nalazi se u oblatnoj ljusci napunjenoj čokoladom od lješnjaka, koja je i sama prekrivena čokoladom i posuta sjeckanim lješnjacima.

No, kako prenosi Nedjelja.ba, ove čokoladice, međutim, nisu bile inspirirane knjigom za djecu Roalda Dahla, nego Djevicom Marijom.

Naime, kada je talijanski čokolatijer Michele Ferrero predstavio ovu poslasticu 1982., vjeruje se da ju je nazvao “Rocher” po stjenovitoj spilji zvanoj “Rocher de Massabielle”, koja označava predstavlja mjesto na kojemu se Gospa ukazala sv. Bernardici u francuskom Lurdu.

Čokoladna površina prekrivena lješnjacima ima više nego sličnosti sa stijenom u Lurdu – mjestu koje je imalo posebno značenje za Ferrera, koji je preminuo na Valentinovo 2015. u 89 godini.

Kao pobožan katolik, Ferrero je bio poznat po svom izrazitom štovanju Gospe. Na proslavi 50. obljetnice osnivanja njegove tvrtke poručio je: „Uspjeh Ferrera dugujemo Gospi Lurdskoj, bez nje možemo malo učiniti“.

Kao treći najveći proizvođač čokolade u svijetu, uistinu joj ima zašto biti zahvalan. Poslastice “Ferrero Rochera”, među kojima su Nutella, Kinder linija i Tic Tac, ostvaruju godišnju dobit veću od 10 milijardi eura.

Za Ferrera se govori kako je godišnje hodočastio u Lurd te je vodio svog glavnog menadžera. Za svoje zaposlenike organizirao je i posjet svetištu, a kip Djevice Marije postavljen je u 14 proizvodnih pogona njegove tvrtke diljem svijeta.

Izvor: MISIJA / HKM

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.