Fiktivne fakture u zdravstvu

Vitruvijev čovjek (oko 1485.) Galerija Akademije, Venecija.
0
Kako se svaki građanin može boriti protiv korupcije? Evo samo jednog primjera od brojnih drugih. Radi se o FIKTIVNIM FAKTURAMA.
Fiktivne fakture su jednostanim rječnikom rečeno računi koji sadrže robe i usluge koje niste dobili, niti su vam izvršene, ali navedeni su na računu kojeg trebate platiti vi, vaša firma, firma ili ustanova u kojoj radite, vaši roditelji ili djeca i sl.
Budući da su sada aktualne teme o korupciji u zdravstvu, blokade bolnica koje ne plaćaju lijekove već tri godine evo konkretnog primjera kako se vi možete boriti protiv FIKTINIH FAKTURA U ZDRAVSTVU, a riječ je o fakturi koja vam je ispostavljena nakon boravka u bolnici gdje su vam navedeni potrošni materijali, tretmani, zahvati i lijekovi koja niste koristili, a navedeni su na fakturi zajedno s onima koje jeste.
Kad vas otpuštaju iz bolnice uz otpusno pismo dobijete i fakturu s imenima stavki i cijenama koju bez čitanja samo potpišete. Šok slijedi kad dođete doma i pročitate što su vam sve radili i što ste potrošili. Pitate se jeste li bili u švicarskom sanatoriju ili gdje.
Zašto izdaju fiktivne ili lažne fakture? Zato što postoji ulaz materijala, ali ne postoji nikakva izdatnica, tj. njegov izlaz. Uzima tko što i koliko hoće. Potrošni materijal često završi u privatnim ambulantama. Fiktivna faktura je tu da se opravda takva praksa. Isto tako se navođenjem zahvata i postupaka koji nisu izvršeni izvlači novac i nabijaju se norme.
Ključ je u rukama ravnatelja bolnica i jednom uskom krugu njegovih ljudi. Od tih fiktivnih faktura najvjerojatnije nemaju koristi medicinske sestre i osoblje, a niti većina liječnika s kojima dolazite u kontakt pa se vaša borbe protiv korupcije neće odraziti na kvalitetu buduće zdravstvene usluge. Naprotiv, bit će više novaca za bolji standard pacijenata (hrana, lijekovi, WC papir, klima uređaji u sobama…) . Zato se ne bojte pročitati što su vam napisali u fakturi kad trebate izaći iz bolnice. Recite da to nećete potpisati i tražite da vam izrade stvarnu fakturu. Vaš račun će biti i do 50% manji. Putem fiktivnh faktura iz fonda zdravtstva se izvlače miliijarde kuna zato što mi šutimo kao ovce.
Budući da je tema fiktivnih faktura tabu tema nije moguće naći niti jedan članak na tu temu. Zato evo jednog linka o fiktivnm fakturama u gospodatstvu.
Jeste li i vi jedan od građana koji je šutke potpisao fiktivnu fakturu? Navedite svoje iskustvo u vezi toga.

facebook status 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.