Hrvatski svjetski kongres: O lepoj Breni i Jugoslaviji!

Izvor: pixabay.com
0

U povodu gostovanja i koncerta Lepe Brene u Zagrebu, otvorenim pismom hrvatskoj javnosti obratio se predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa Vinko Sabljo:

Tek netom održani koncerti Lepe Brene u Zagrebu podigoše prašinu koja se, u to sam siguran, neće baš tako brzo na zemlju spustit. Ne, nije slučajno da u vrijeme Došašća Lepa Brena cajka u Zagrebu i uz jugoslavenske zastave „peva o zemlji“ koja nas je pedeset godina držala u ropstvu, jednu trećinu Hrvatske pretvorila u oganj, a da o mrtvima i ne govorimo, jer im broj nije i nikad neće bit utvrđen.

U tih pedeset godina ropstva ni jedna jama, ne samo u Hrvatskoj, već i u susjedstvu, nije bez hrvatskih kostiju. Punili su ih pod izgovorom da jame poraženima pripadaju. Pobjednici na to imaju legitimitet.

A što tek reći o žrtvama Domovinskog rata? Što reći o pobjednicima Domovinskog rata? Oni taj legitimitet nisu htjeli, jer htjeli su samo Hrvatsku. Danas i slijepi vide da je Jugoslavenska udbaška guja netaknuto preživjela Domovinski rat, ojačala i danas u Hrvatskoj zauzela sve važne kote, tuče kad hoće i kako želi.

Evo ovih dana pade i Zagreb. Šerbedžija, Nobilo, Končar… zavijaju „Po šumama i gorama „ i nikom ništa. Lepa Brena skida četničku odoru i rehabilitira se kroz civilno odjelo. Ukazuje joj se najveća počast, a hrvatski mediji sve to prešućuju i mikrofon se ne isključuje kao u slučaju Marka Perkovića pri dočeku hrvatskih nogometaša sa svjetskog nogometnog prvenstva. Hrvatski generali s pravom negoduju dok svi drugi šute, a šutnja nešto znači.

Pitanje je koliko dugo će izdržat Vukovar i gradonačelnik Penava. Domoljublje se proglašava fašizmom kako bi komunistički fašisti zauzeli sve strateške položaje i opet nametnuli svoj antifašizam. Iako je Vijeće Europe taj komunistički antifašizam stavilo uz rame nacističkih i fašističkih režima odgovorne institucije u Lijepoj našoj to ne priznaju. Stoga i nije čudo da se po Hrvatskoj sve više vijore jugoslavenske zastave, a sve što nam je nacionalno povijesno i čuva identiten je „nacionalističko i ustaško“. E moj narode ….

Vinko Sabljo, predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.