Hrvatsko kulturno društvo Napredak: 72 sata bez kompromisa

Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove godine odazvalo se na poziv SKAC-a i uključilo u humanitarnu akciju 72 sata bez kompromisa koja će trajati od 15. - 18. listopada 2020. godine.

Autor: Dražen Zetić
0

Poštovani, 

Hrvatsko kulturno društvo Napredak i ove godine odazvalo se na poziv SKAC-a i uključilo  u humanitarnu akciju 72 sata bez kompromisa koja će trajati od 15. – 18. listopada 2020.  godine. 

Napredak je odlučio kroz ovu akciju 72 sata bez kompromisa ukazati na probleme  beskućnika u vrijeme pandemije Covida-19 s kojim se ove godine suočio cijeli svijet. U  akciji će sudjelovati volonterska grupa AGAPE i članovi Udruge za borbu protiv  beskućništva Fajter, te volonteri SKAC-a. 

Tijekom akcije koja će se održati 16. listopada 2020. godine u vremenu od 12 do 19 sati  volonteri će odgovarati na pitanja vezana uz probleme beskućništva u vremenu  pandemije.  

Izvor: nedjelja.ba

Pored informacija prikupljat će se: Najpotrebnija zaštitna i higijenska sredstva (dezinficijensi, antiseptici, vlažne maramice, tekući sapune, zaštitne maske i sl.) koja  su potrebna za prevenciju bolesti kao i vitaminske pripravke i lijekove protiv  temperature (čajevi, andol, aspirin, lupocet i sl), konzervisana hrana (paštete, ribe,  mesni naresci, gulaši, grah itd), svi trajni vakumirani proizvodi (salame, kobasice,  sirevi i drugi suhomesnati proizvodi) koji će biti putem udruge uručeni beskućnicima.  Potrebna sredstva mogu se donijeti u prostor HKD Napredak – Napretkov kulturni centar,  Bogovićeva 1/I u Zagrebu ili predati u navedenom terminu volonterima koji će se nalaziti s  pultom ispred navedene adrese. 

Molimo Vas da putem svojih medija senzibilizirate javnost za ovu problematiku i po  mogućnosti se uključite u samu akciju! 

Za moguće dodatne informacije kontakt: Mario Milošević, tajnik – mob. 095 519 41 89. 

Za HKD Napredak 

Dražen Vikić-Topić, predsjednik HKD Napredak – Naprretkov kulturni centar 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.