Imbach RUEDI: PORTRET PJESNIKA KAO FILOZOFA: o filozofiji Dantea Alighierija

„Portret pjesnika kao filozofa“ otkriva Danteovo značajno mjesto u povijesti filozofije, ali i aktualnost njegove misli i 700. godina nakon njegove smrti

0

Švicarski povjesničar filozofije Ruedi Imbach ističe razne vidove Danteove filozofske misli u kontekstu srednjovjekovne filozofije: Danteovo poimanje filozofije, Danteov doprinos filozofiji jezika, prisutnost filozofije u „Božanstvenoj komediji“, Danteov doprinos srednjovjekovnoj političkoj misli.

„Portret pjesnika kao filozofa“ otkriva Danteovo značajno mjesto u povijesti filozofije, ali i aktualnost njegove misli i 700. godina nakon njegove smrti.

Ruedi Imbach jedan je od najpoznatijih europskih povjesničara srednjovjekovne filozofije. Bio je profesor srednjovjekovne filozofije na Sveučilištu u Fribourgu (Švicarska), a zatim u Parizu (Sorbonne). Godine 2001. nagrađen je prestižnom znanstvenom nagradom Prix Marcel Benoist Švicarske Konfederacije.

Autor je brojnih djela i studija iz srednjovjekovne filozofije. Vrstan je poznavatelj Danteova djela i misli. U njemačkom izdanju priredio je, s opširnim komentarima u više svezaka, Danteova Opera minora.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.