papa Franjo: Naša majka Zemlja

Kršćansko čitanje ekoloških izazova (Niz: razmjena darova, sv. 2)

1

Knjiga Naša majka zemlja bavi se temom ekološkoga izazova – sabire riječi, tekstove, govore i homilije pape Franje na temu očuvanja stvorenoga svijeta i promicanja dostojanstvenoga života za svakog čovjeka.

“Ovo je vrijeme da se ponovno naviknemo moliti uronjeni u prirodu, u kojoj se spontano rađa zahvalnost Bogu Stvoritelju. […] Ovo je vrijeme razmišljanja o našim načinima života […] Trenutak je da prijeđemo, brzo i odlučno, na oblike čiste energije te održive i kružne ekonomije”, kaže Papa.

U knjigu nas uvodi predgovor ekumenskoga patrijarha Bartolomeja, koji naglašava suglasje između pravoslavaca i katolika u zaštiti – u svjetlu vjere u Krista – dara stvorenoga svijeta i ljudskoga života, ponajprije u njegovim najkrhkijim i najnezaštićenijim pojavama.

1 komentar
 1. Joso Lazanja kaže

  Od 73 godine moje dobi, 51 zivim u Australiji. Dakle ja sam Australac hrvatskoga roda. Tako sam mozda vise promatrac,
  zbivanja u Hrvatskoj, nego onaj koga se to izravno tice.
  Primjecujem da nema javnih izjava o danasnjem Papi, u hrv. katolickom tisku, o njegovom arogantnom ponasanju, kada je svojevoljno, a pod tutorstvom srpsko Pravoslavnog vodstva, zaustavio beatifikaciju Hrvatskog “svetca”. Kako je to moguce? Jesu li Hrvati zbilja ono sto je Isus trazio od svojih ‘Podanika’, “Ljubite svoje bliznje, i ako vas tvoj bliznji pljusne, okrenite mu i drugu stranu”. Valjda bi prvi obraz protestirao ako drugi nije dobio…
  Jeli kome u Crkvi u Hrvata palo na pamet, da je i Papa samo jedan od ljudi, da on mozda ni nevijeruje u Boga i da je u svome Umu politicki nagnut u ‘lijevo’. Ali, on je za prosijecnog katolika, “Sv Otac”. Da nije ozbiljno, bilo bi smijesno….
  Nadam se da se necete zgroziti i izbrisati ovaj blog!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.