Iva Majčica: GRAD SLUČAJ – METKOVIĆ

Improvizirana ambulanta za pomoć oboljelima od Corona virusa koja od danas počinje s radom smještena je u samom centru grada

0

 

U jeku pandemije Corona virusa područja gdje ima ili se očekuje značajan broj zaraženih rade na organizaciji improviziranih bolnica.

Takve improvizirane ustanove stručni stožeri za izvanredne situacije najčešće smještaju na periferijama ili mjestima u gradu gdje se ne nalazi velik broj ljudi, kako bi se smanjio broj potencijalno zaraženih osoba.

Nažalost stanovnici grada Metkovića nemaju tu sreću.

Improvizirana ambulanta za pomoć oboljelima od Corona virusa koja od danas počinje s radom smještena je u samom centru grada.

Kako lokalni portali prenose, u Ulici Ante Starčevića 12, iza trgovine DM, navodno u prostorijama Udruge branitelja.

Netko iznimno stručan, zarazu nam je odlučio donijeti u sam centar, te na taj način ugroziti preko 200 stanovnika tog područja.

Neki izvori nam govore kako je ta improvizirana ambulanta za pomoć oboljelima trebala biti u zgradi gdje je nekada bio smješten Općinski sud, a tu je i inače u planu izgradnja famozne dnevne bolnice.

U toj zgradi uvjeti su daleko bolji nego u improviziranim garažama, vešerajima i spremama.

Sva ta energija koja je usmjerena za prenamjenu tih prostora u ambulantu trebala je biti usmjerena na prenamjenu prostorija unutar zgrade suda koji bi daleko više poslužili svrsi.

Navodno se tom projektu protivio i sam gradonačelnik, izgleda jedini razuman čovjek u ovoj situaciji do čijeg mišljenja ne drže svi ti veliki nazovimo ih stručnjacima u ovim kriznim situacijama.

Nije svo zlo ni u tome.

Pacijente oboljele od COVID-19 virusa smiještat će se u improvizirane prostorije čiji su prozorski otvoreni udaljeni svega metar, dva od prozora i balkona obiteljske kuće gdje živi dvoje malodobne djece i troje kroničnih bolesnika od kojih je dan pacijent hemodijalize, a drugo dvoje su dijabetičari.

U zgradama udaljenima 20 metara žive uglavnom umirovljenici, od kojih je priličan broj njih slabog zdravlja.

U blizini se također nalazi Konzum, DM, Dom zdravlja, kao i pošta i ljekarna, stoga me zanima kojoj je visokoj inteligenciji palo na pamet 24 satnu ambulantu za borbu protiv Corone smjestiti u takav neprilagođen prostor i okolinu?
Hoće li se netko iz Grada očitovati o ovoj sramoti i objasniti građanima zašto im to čini?

Gdje su nam u ovim situacijama naši metkovski borci i glasnogovornici i zašto baš sada nitko ne daje nikakav komentar?

Tko će biti odgovoran ako iz centra Metkovića krene zaraza, a na našu nikakvu zdravstvenu zaštitu oslonjena je ni manje ni više nego cijela Dolina Neretve?

Da ne zaboravim napomenuti kako se danas čekaonicama Doma zdravlja nonšalantno prošetala osoba koja čeka rezultate testiranja na Corona virus, te tako svojim neodgovornim ponašanjem potencijalno zarazila nas par pacijenata u čekaonici i medicinsko osoblje.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.