Ivan Ninković: “AKO TE JEDNOG DANA BOG POZOVE”

Španjolska Legija (Legión Española, La Legión), neformalno poznata kao “Tercio” ili “Tercios”, postrojba je Španjolske vojske i čini njezinu elitnu postrojbu za brzo djelovanje

Izvor:elheraldomontanes.wordpress.com
0

Na Veliki četvrtak, svake godine, iskrcavši se u Malagi, legionari ulaze u zgradu bratovštine Casa Hermandad de la Cofradía del Cristo de la Buena Muerte (“Krist od dobre smrti”) pjevajući pjesmu “El novio del muerte” (“Zaručnik smrti”) na svojim ramenima noseći raspelo sa Kristom – Cristo de Mena.

Uz zvukove legionarskih bubnjeva raspelo se postavlja na tron…

(“… si algún día Dios te llama…”)

U duši mi se uprizoruje i slika milijuna hrvatskih bojovnika koji su kroz našu krvavu povijest davali živote u obrani Doma i Obitelji u nametnutim nam ratovima. Hrvatski narod boreći se hrabro, srčano i odvažno za krst časni i slobodu zlatnu, uspio se održati tijekom svoje povijesti natopljenom nedužnom krvlju i suzama. Svaku neprijateljsku silu koja mu nije bila naklonjena, niječući njegovo naravno pravo na nacionalnu i vjersku slobodu, svojim neustrašivim otporom, i neuništivom snagom uspio je suzbiti. Naši pradjedovi su časno živjeli i umirali za Hrvatsku u vjerskom jedinstvu s rimskim biskupom.

Domovina Hrvatska za njih je uvijek bila, i bit će, sve do kraja vijeka i svijeta. Uvijek su baštinili kulturu života a ne smrti, i zahvaljujući svojem otvorenošću životu tj. rađanju i odgoju svoje djece za budućnost nam Lijepe naše, Hrvatska je sačuvana sve do naših dana. Plamen života koji je tinjao i plamtio u grudima i srcima naših slavnih pređa, tijekom naše povijesti baštinili su svi naraštaji Hrvatskog naroda.

U današnjoj Hrvatskoj, Europi i svijetu postoje dvije povorke ljudi, koje kroče stazom života ili smrti. Molim Boga da naš Hrvatski narod hrabro, i neustrašivo zakorači putem života, a ne smrti jer će samo tako Hrvatski narod imati svoju budućnost. Putem očuvanja života od začeća pa sve do prirodne smrti.

Na tom putu nećemo biti osamljeni jer u svim narodima diljem Europe i svijeta, ima onih koji baštine Abrahamovu vjeru u Boga, i koji su se opredijeli biti upravo u toj povorci kulture života, a ne smrti.

Izvor: https://www.facebook.com/bartolome.rm.7/videos/447361849032209/UzpfSTEwMDAwOTg0NjQ5ODExNDoxMTQxNjU2NjMyODM5MjA5

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.