Knjiga svima i svuda u Kršćanskoj sadašnjosti!

Kršćanska sadašnjost i ove je godine dio projekta Knjiga svima i svuda, u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koji traje od 23. do 30. travnja 2021. Projekt promovira dostupnost knjige svima i svuda, i to po sajamskim cijenama, a zbog pogoršane situacije s pandemijom koronavirusa održava se online i u knjižarama

0

Kršćanska sadašnjost i ove je godine dio projekta Knjiga svima i svuda, u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore koji traje od 23. do 30. travnja 2021. Projekt promovira dostupnost knjige svima i svuda, i to po sajamskim cijenama, a zbog pogoršane situacije s pandemijom koronavirusa održava se online i u knjižarama.

Kršćanska sadašnjost u toj je prigodi pripremila niz popusta u svojim knjižarama i web knjižari, od 20 do čak 70 % na niz novijih i starijih naslova. Na akciji su tako našli svi naslovi objavljeni u KS-ovoj biblioteci Biblica i Zrno, nekoliko izdanja Biblije (primjerice Jeruzalemska Biblija), izbor izdanja iz različitih biblioteka (sniženi 50 – 70 %) te zanimljiv popis od deset ljekovitih knjiga Kršćanske sadašnjosti koji je pripremljen za sam početak ovoga projekta, uz Noć knjige čija je tema ljekovita moć čitanja. Osim sniženih cijena u spomenutim bibliotekama, na popustu je i nekoliko novih hit knjiga među kojima su Samo jedna Crkva (papa Franjo i papa u miru Benedikt XVI.), Liječnik i duša (Viktor E. Frankl) i Sveti Josip (Dominique Joseph). Usporedno s ovom akcijom u Kršćanskoj sadašnjosti u tijeku je i akcija na niz prigodnih izdanja za prvopričesnike i krizmanike pa će posjetitelji KS-ovih knjižara ili web knjižare moći uživati u širokom izboru akcijske ponude. Svi sniženi naslovi mogu se pogledati ovdje.

Obilježavajući Godinu čitanja i uz navedeni projekt, posebnu pozornost pridajemo poticanju čitanju Riječi, odnosno Biblije, čemu su se priključili i neki naši autori. Dr. Slavica Dodig, autorica knjige Djeca i mladi u Bibliji (KS, 2020.) u kratkim videoprilozima govorila je o zdravlju i bolesti u Bibliji, djeci i mladima u Bibliji te o starijima u Bibliji, dok je vlč. Đurica Pardono, bibličar, urednik Biblije danas, govorio o tome kako kršćanske principe usuglasiti s onim ekološkima, etičkima i socijalnima te kako sve to povezati s Biblijom. Videoprilozi dr. Dodig i vlč. Pardona mogu se pronaći na YouTube kanalu Kršćanske sadašnjosti, a tijekom projekta Knjiga svima i svuda do 30. travnja bit će objavljeni i na Facebook i Twitter profilu Kršćanske sadašnjosti.

 

 

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.