Lili Benčik: Koncentracijski logori na teritoriju Srbije,1991.-1995.

Posebna priča su koncentracijski logori na teritoriju Srbije,1991-1995, koje usput rečeno Srbija ne priznaje i sudbina zarobljenih civila i vojnika, koja je bila doista stravična. Mnoge su masakrirali srpski četnici i paravojska, svakodnevno prebijali, mučili, iživljavali se i na kraju su mnogi podlegli ozljedama nakon mučenja

0

Posebna priča su koncentracijski logori na teritoriju Srbije,1991-1995, koje usput rečeno Srbija ne priznaje i sudbina zarobljenih civila i vojnika, koja je bila doista stravična. Mnoge su masakrirali srpski četnici i paravojska, svakodnevno prebijali, mučili, iživljavali se i na kraju su mnogi podlegli ozljedama nakon mučenja.

Do sada su na području Vukovara pronađene 52 masovne grobnice a ekshumirani su ostaci preko 2.000 žrtava, od kojih je 1.688 identificirano.

Najmlađa žrtva silovanja u logoru Stajićevo je imala 6 godina, a najstarija je bila baka od 80 godina.
Iz gradskog muzeja Vukovar odneseno je 29.758 predmeta. Velik broj njih je uništen.

Trinaest policajaca koji su se borili na području Vukovara još uvijek su na popisu nestalih osoba i ne zna se što je s njima.

Za logore na teritoriju Srbije zasad još nitko nije odgovarao, Srbija ih službeno ni ne priznaje.

To bi sve Milorad Pupovac izjednačio sa po procjeni 50-tak ubijenih Srba u Vukovaru u ljeto 1991.godine, a da nije uopće uzeo u obzir da su Srbi iz Borova sela 2.svibnja 1991.godine iz zasjede ubili i izmasakrirali 12 hrvatskih policajaca.

Opetovano treba ponavljati da je velikosrpska ideologija uzrok svih zala koje je Srbija počinila nad hrvatskim narodom počevši od formiranja Države SHS, pa 6.sječanjske diktatute kralja Aleksandra i terora koji je vršen nad hrvatskim narodom . Bez priznavanja krivice i suočavanja Srbije sa tom krivicom, nema pomirbe! Nema!

Ne pomaže im više ni Jasenovac kao sredstvo discipliniranja Hrvata, jer se već zna da je Jasenovac jedna velika yugosrpsko-komunistička laž!

 

Izvor: hrvatskepravice

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.