Stipo Mlinarić Ćipe: Isprika!

Ja, Stipo Mlinarić, vukovarski branitelj, logoraš koji je prošao tri srpska koncentracijska logora, ponukan zadnjim potezima Plenkovića i Pupovca, kao i HDZ-a i SDSS-a, želim se ispričati ugroženoj srpskoj nacionalnoj manjini. Oni su na današnji dan bili u Gruborima zbog tamošnjih žrtava zbog kojih mi je kao čovjeku i vojniku žao

0

Ja, Stipo Mlinarić, vukovarski branitelj, logoraš koji je prošao tri srpska koncentracijska logora, ponukan zadnjim potezima Plenkovića i Pupovca, kao i HDZ-a i SDSS-a, želim se ispričati ugroženoj srpskoj nacionalnoj manjini. Oni su na današnji dan bili u Gruborima zbog tamošnjih žrtava zbog kojih mi je kao čovjeku i vojniku žao.

Ali na današnji je dan započeo i opći napad na moj rodni Vukovar, pa se ispričavam što sam sudjelovao u obrani svoje voljene domovine Hrvatske. Ispričavam se što sam branio svoj dom u Vukovaru. Ispričavam se što sam sa svojim suborcima zaustavio JNA i četnike, s petokrakama i kokardama na čelu, koji su krenuli u svoj koljački pohod na Hrvatsku. Ispričavam se što je moj brat zajedno s još 261 mučenikom ubijen na Ovčari.

Ispričavam se što sam nakon mjeseci krvave bitke za Vukovar završio u logorima u Srbiji i što sam tamo trpio batine i iživljavanja i jeo splačine od hrane.

Ispričavam se što sam branio grad Vukovar pa se valjda zato dogodio pokolj od 18. do 21. studenog 1991. godine. Ispada na kraju da se taj pokolj ne bi ni dogodio da se moj brat i ja nismo pod vodstvom Blage Zadre s našim suborcima suprotstavili toj bandi.

Ispričavam se što su Srbi proglasili SAO Krajinu i protjerali stotine tisuća nesrba, što su ubijali i silovali. Nadam se da će Pupovac i koalicijski partneri uvažiti moju ispriku jer, kao što oni vole svoje i ja svoju Hrvatsku volim i spreman sam umrijeti da u njoj bude dobro i da tu ostanu naša djeca. I na kraju, ispričavam ti se moj hrvatski narode što sam sa svojim suborcima stvarao ovu zemlju. ispričavam se i što sam napisao ovo, ja samo želim pomoći i želim shvatiti gdje sam pogriješio, ako sam pogriješio.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.