Livio Marin: Blažena Sandra

Svatko može postati svet, u svakoj dobi, životnim okolnostima, vremenu i prostoru. Jer, svatko ima od Boga stvoreno srce koje je kao i Bog - dobro. Ne dajmo iskvariti svoja srca

0
O sutrašnjoj svetkovini Svih (znanih i ne znanih) svetih, upoznajmo barem jednoga. U nedjelju, 24. listopada u Riminiju, u katedralnoj bazilici Santa Colomba, blaženom je proglašena Sandra Sabattini. Poginula je od udara automobila 1984. u dobi od 22 godine.
Sandra je svoj kratki život posvetila pomaganju invalidima i ovisnicima o drogama.
Njezina ljubav bila je kreativna i konkretna, jer “voljeti nekoga znači osjećati ono što mu treba i nositi njegovu bol” – rekao je kardinal Semeraro na proglašenju. Dvije godine prije svoje smrti zapisala je u svom dnevniku molitvu: “Gospode, neka svaki moj postupak bude određen željom dobra osobama, svaka minuta je prilika da se uhvati ljubav”.
Alessandra (Sandra) je rođena 1961. godine u Riminiju. Kao mala djevojčica poželjela je živjeti svetost, što su joj usadili njezini roditelji Giuseppe i Agneza. U desetoj godini života počela je voditi dnevnik u kojem je jednom prigodom napisala:
“Život bez Boga samo je prolazak vremena, vrijeme koje trebate popuniti dok čekate smrt.” Volontirala je u domu “Madonna delle Vette” u Canazeiju i pomagala mladima s invaliditetom. Svojoj je majci rekla: “Radili smo dok se ne bismo iscrpili, ali to su ljudi koje nikad neću napustiti.” 
Srednju školu je završila 1980. godine i zatim je upisala studij medicine na Sveučilištu u Bologni. Sanjala je da će jednom biti medicinski misionar u Africi i brinuti se o potrebnima. Imala je i dečka. Sandra je svakodnevno molila. Često se rano ujutro ustajala kako bi molila u obližnjoj crkvi. U svom dnevniku je napisala:
“Dobročinstvo je sinteza razmišljanja i djelovanja. To je točka u kojoj se nebo spaja sa zemljom, gdje se ljudska bića spajaju s Bogom.”
Preminula je u bolnici 2. svibnja 1984.
Svatko može postati svet, u svakoj dobi, životnim okolnostima, vremenu i prostoru. Jer, svatko ima od Boga stvoreno srce koje je kao i Bog – dobro. Ne dajmo iskvariti svoja srca.
Blažena Sandra, moli za nas.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.