Livio Marin: Šteta što nije dupin

Suvremena Turska se prema starosjediocima kršćanima (svojim građanima i starosjediocima) jedva da bolje odnosi od svojih prethodnih Osmanlijskih predaka, a glumi demokratsku modernu državu i svojim serijama i reklamama stvara o sebi lažni image napredne i normalne zemlje. Šteta što otac Aho nije npr. neke izričite sexualne orijentacije ili dupin, jer bi vjerojatno EU bila reagirala

0
Posljednji monah u Manastiru sv. Jakova, Sirsko-jakobitske Crkve u JI Turskoj, otac Aho, osuđen je na turskom sudu na 2 godine zatvora pod optužbom da je ”pomagao” Kurdsku radničku partiju koja je za Tursku teroristička organizacija jer se bori za slobodni Kurdistan. Otac Aho je zapravo dao kruha i vode kad su mu pokucali na vrata, iz kršćanskog milosrđa na kojega je obvezan kao monah, i što čini svakome namjerniku.
Stoljećima već traje genocid nad kršćanima Sircima, Grcima i Armencima na području Turske, koji su tamo već 2000 godina (daleko prije Turaka). Država im oduzima zemlju, vlasništvo nad crkvama i samostanima. U ovom samostanu otac Aho živi sam da bude na pomoć malobrojnom ostatku kršćanskog stanovništva okolice Mardina i Midyata i da povijesni samostan barem preživi do boljih vremena, koja izgleda nisu na vidiku.
Suvremena Turska se prema starosjediocima kršćanima (svojim građanima i starosjediocima) jedva da bolje odnosi od svojih prethodnih Osmanlijskih predaka, a glumi demokratsku modernu državu i svojim serijama i reklamama stvara o sebi lažni image napredne i normalne zemlje. Šteta što otac Aho nije npr. neke izričite sexualne orijentacije ili dupin, jer bi vjerojatno EU bila reagirala.
Izvor: This is Christian Mesopotamia
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.