Marin Miletić: Lijevi i desni radikali!

Radikala će uvijek, nažalost, biti. Ali u naprednom društvu, protkanom istinskim vrijednostima, njihov će učinak biti minoran, u protivnom nas opet čeka nevolja

0

 

I u našem društvu postoje lijevi i desni radikali. Oni nikada neće pozdraviti dobre poruke, inicijative i akcije koje dolaze s druge strane političkog spektra. Neće ih podržati, pa čak i ako je cilj tih poruka smanjivanje napetosti u društvu i pružanje ruke neistomišljenicima. Ako takve poruke dolaze s njihove strane onda će ih prikazivati kao izdaju ili čak veleizdaju. S lijeve strane nas podučavaju kako nema mira među klasnim neprijateljima. Valjda bi sva tri radnika nekog klima servisa trebali čekićima (kad već nemaju srpova u svojoj kutiji s alatom) napasti vlasnika firme u kojoj rade i konfiscirati kombije i preostali alat za kojeg je taj vlasnik založio kuću i otplaćuje kredit boreći se na tržištu ne bi li svojim radnicima i sebi osigurao mjesečnu plaću.

Istovremeno, s desne strane čujemo kako oprosta nema. Na Krista se pozivaju kad se opravdano zalažu za zaštitu života od začeća do prirodne smrti, ali istovremeno im ne pada na pamet da izađu iz ratnih rovova u koje su ušli tek nakon završetka rata jer dok se je pucalo, najglasniji među njima, imali su važnijeg posla. Rane su duboke i jako bolne, ali to nikako ne znači da ne treba uporno pozivati, marljivo raditi i smjerno moliti da se tvrda srca smekšaju, a oni koji to ne mogu podnijeti sami otkrivaju kakvi ih motivi vode.

Radikala će uvijek, nažalost, biti. Ali u naprednom društvu, protkanom istinskim vrijednostima, njihov će učinak biti minoran, u protivnom nas opet čeka nevolja.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.