Mario Žuvela: Godine svašta nauče čovjeka

Doći ćeš i ti u godine kad će ti više značiti jedna obična sitnica nego neka velika stvar. Poziv prijatelja. Osmijeh prolaznika. Šetnja prirodom. Pogled na zalazak sunca. I shvatit ćeš da su to sve, samo ne sitnice

Autor: Dražen Zetić, Gornji grad, Zagreb, 2014.
0
Doći ćeš i ti u godine kad te neće biti briga tko što govori. I kako te tko gleda. I otkrit ćeš jednu jednostavnu stvar. Život odjednom postaje bolji. Ni sam ne znaš kako. I pitat ćeš se zašto taj osjećaj nisi iskusio ranije. I više uživao u njemu. Doći ćeš i ti u godine kad ćeš shvatiti da dokazivanje da si uvijek u pravu više nije bitno. Čemu to i za koga? Jer što dobivaš time kad nekom dokažeš da si bio u pravu? A izgubiš dobar odnos. Izgubiš svoj mir.
Doći ćeš i ti u godine kad će ti više značiti jedna obična sitnica nego neka velika stvar. Poziv prijatelja. Osmijeh prolaznika. Šetnja prirodom. Pogled na zalazak sunca. I shvatit ćeš da su to sve, samo ne sitnice. Doći ćeš i ti u godine kad ćeš prestat šutjeti i trpjeti stvari koje ti se ne sviđaju. I koje te povrjeđuju. Jasno ćeš dati do znanja kako se osjećaš, a ako drugu stranu nije briga, samo ćeš se okrenuti i otići. Godine svašta nauče čovjeka. Šteta samo što to ne nauči prije.
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.