Mitropolit Mihailo: Crnogorska pravoslavna crkva je jedini čuvar pravoslavne vjere u Crnoj Gori

“Crnogorski narod se masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima. Širom Crne Gore na Badnji dan podižu se badnjaci, koji svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne kršćanske vjere, koju smo od naših predaka primili”, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo u svojoj Božićnoj poslanici

0

“Crnogorski narod se masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima. Širom Crne Gore na Badnji dan podižu se badnjaci, koji svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne kršćanske vjere, koju smo od naših predaka primili”, poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkveMihailo u svojoj Božićnoj poslanici.

“Dragi moji Crnogorci i Crnogorke u Crnoj Gori i dijaspori, poštovani građani i dragi prijatelji. U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha pozdravljam Vas najljepšim kršćanskim pozdravom KRIST SE RODI i UISTINU SE RODI”, rekao je mitropolit Mihailo.

“Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne kršćanske vjere”

Kako je dodao, od kako je crnogorski narod primio kršćanstvo, u Crnoj Gori se s osobitim poštovanjem slavi Božić.

“Danas se sve raduje rođenju Isusa Krista, Sina Božjega, glavne osobe ljudske povijesti, Spasitelja i obnovitelja života na Zemlji. Okupili smo se danas u Crnogorskoj Prijestolnici -Cetinju, da se pored Crnogorskog Badnjaka podsjetimo rođenja Gospodina Isusa Krista, najsvečanijeg dana u povijesti roda ljudskoga. Blago onima koji dođoše da mu se poklone na Svetoj Liturgiji, prime svetu pričest, krv i tijelo Gospodina Isusa Krista, u ovom Svetom hramu na Cetinju, posvećenom crnogorskom vladaru gospodinu Ivanu Crnojeviću, koji je i osnovao ovaj Sveti hram prije više od 5oo godina, a već više od 1oo godina pod okupacijom Srpske pravoslavne crkve iz Beograda,onih ljudi i popova koji ljube Krista Judinim poljupcima”, ističe mitropolit.

Crnogorski narod se, navodi mitropolit u poslanici, masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima.

“Širom Crne Gore na Badnji dan podižu se badnjaci, svjedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne kršćanske vjere, koju smo od naših predaka primili”, ističe Mihailo.

“Mir, sloga, bratstvo i jednakost među ljudima”

Prema njegovim riječima, Crnogorska pravoslavna crkva u svojoj višestoljetnoj duhovnoj povijesti i dubokoj kršćanskoj pobožnosti, zalagala se i zalaže za mir, slogu, bratstvo i jednakost među ljudima.

“Naša crkva se rukovodi Svetim Evanđeljem: “Jedan Gospodin, jedna vjera, jedno krštenje. U slavu rođenja Gospodina Isusa Krista, Spasitelja, sve vas pozdravljam i blagoslivljam sa željom da Badnji Dan i Božić proslavite u ljubavi, miru i slozi, kao što je vjekovima radio narod u Crnoj Gori. Svima sveti pozdrav KRIST SE RODI I UISTINU SE RODI”, poručuje mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

 

Izvor: narod.hr

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.