Monahinja bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradu Cetinjskog manastira (VIDEO)

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je i jedan od čelnika građanskog pokreta "21.maj" saopštio je da se ispred Cetinjskog manastira ponovo dogodio incident koji nažalost potvrđuje da dio Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ne želi rješavanje problema već da im je stalo do stalnih provokacija i kolonijalnog odnosa prema Crnoj Gori

Izvor: pixabay.com
0

U ovom trenutku, u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju je građanin Henrik Radulović sa Cetinja kako bi policijskim službenicima predočio i video snimak o ponašanju nepoznate monahinje prema crnogorksjoj državnoj zastavi. Radulović je prethodno, odmah po incidentu, elektorinskim putem obavijestio Upravu policije o incidentu ali snimak nije mogao da pošalje zbog veličine zbog čega i neposredno pristupio u stanicu policije.

Radulovićevu prijavu prenosimo integralno:

“Imajući u vidi da je Premijer Crne Gore Dritan Abazović javno obećao da u Crnoj Gori od dana potpisivanja takozvanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnim crkvom kreće bolji život, da će prestati tenzije, početi pomirenje i da će Srpska pravoslavna crkva početi poštovati državu Crnu Goru, jutros, znači 6.08.2022. godine oko 10.45 sati sav srećan i poletan sam postavio na ogradu manastira državnu zastavu Crne Gore.

Nastavio sam ka gradskom trgu da zajedno sa svojom prijateljicom provedem lijep i dostojanstven dan radujući se napretku Crne Gore i svih nas u njoj.

Već svega nakon nekoliko minuta monahinja SPC je skinula i rastrgla zastavu i bacila je u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira.

Snimio sam je šta radi i pošao tužan i razočaran da uzmem zastavu.

Jedan lijep dan koji je za sve u Crnoj Gori mogao da bude obećavajući i radostan je uništen samo time što neko ko pripada SPC u Crnoj Gori neće da prihvati Crnu Goru kao svoju zemlju i poštuje njene simbole.

Podnosim prijavu kako bi nadležni provjerili da li u radnjama ove nepoznate monahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Pristupiću i u službene prostorije OB Cetinje da bih dostavio ili dao na uvid i video snimak jer se isti zbog veličine ne može poslati putem emaila.”

 

Izvor: Antena M / portalanalitika.me

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.