Nacionalni Sindikat Policije: Vrijeme je da hrvatski policajac konačno vrati svoje dostojanstvo!

Izvor: Nacionalni Sindikat Policije
0

Do kada?

Do kada ćemo ostavljati svoje obitelji kako bi vjerno služili hrvatskom narodu, znajući ako nam se nešto loše dogodi na poslu da se za njih nema tko pobrinuti?

Do kada ćemo raditi odvojeni od svojih obitelji i rasuti po čitavoj Lijepoj našoj, jer tamo gdje su plaće dobre, tamo policajac nitko ne želi biti?! Do kada će hrvatski policajac u Metkoviću nakon posla brati mandarine, a onaj u Zagrebu ići noću skupljati boce da plati stanarinu?!

Do kada ćemo svakodnevno gledati kako se krivica za sve svaljuje na malog i jadnog policajca dok oni koji su pogriješili samo zamjene fotelju?!

Do kada ćemo u dnevnoj štampi čitati vrijeđanje i omalovažavanje policajca bez ikakvih posljedica i sankcija za one koji pljuju po nama?!

Do kada ćemo po nehumanim uvjetima nositi glavu u torbi za mizernu plaću?!

Do kada će nam kolege davati prijevremene otkaze da bi otišli u drugu zemlju da podmire zaostale rate kredita i prehrane svoju obitelj?!

Do kada ćemo osiguravati prosvjede, a bojati se sami stati na mjesto prosvjednika i tražiti mrvice i za sebe?! Mnogi od tih prosvjednika imaju bolje plaće od nas, imaju vise vremena za provesti sa svojom obitelji, imaju humanije uvjete za rad, ne rade sa izgrednicima i nasilnicima, u toplom su, u klimatiziranim prostoru, a ne na vjetru, kiši, snijegu i usijanom asfaltu. Prilagode odjeću vremenskim uvjetima, a mi je nosimo kako nam oni narede, često puta se na tom istom asfaltu nađemo u debelim puloverima i na minusu u kratkim rukavima-jer eto-netko je tako naredio!

Služimo svojoj zemlji i svome narodu 24 sata na dan, 365 dana u godini, do odlaska u mirovinu za koju moramo moliti odobrenje. Za mirovinu koja nije dostatna da platimo mjesečne obveze, za mirovinu s kojom jedva egzistiramo!

Do kada ćemo biti manji od makova zrna i trpiti sve gore pobrojano?

Do kada će nam se drugi smijati u lice?!

Oni koji to mogu, oni koji imaju legalno pravo koje smo im dali svojim glasom, oni nas ne čuju! Naša tišina je postala preglasna i vrijeme je da hrvatski policajac konačno vrati svoje dostojanstvo!

 

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.