Nastavnici u očaju, nisu prvi put izigrani: Da je ovo sve farsa, bilo je jasno od početka. Malo će dići prašinu, tromi prosvjetari će odštrajkati dan-dva-tri, oni će potpisati i to je to

Izvor: pixabay.com
0

Nismo prvi put izdani. Čovjek bi pomislio da se navikneš u nekom trenutku na to. Da je ovo sve farsa, bilo je jasno od početka. Malo će dići prašinu, tromi prosvjetari će odštrajkati dan-dva-tri, oni će potpisati i to je to. Vuk sit, ovca cijela i malo nahranjena. Onda su im planove pomrsile društvene mreže – ono čega je ljude iz vrha sindikata strah, pišu nastavnici.org.

Pa su se prosvjetari ujedinili neovisno o sindikatu kojem pripadaju. Pa su se prosvjetari ujedinili neovisno o političkim stavovima koje imaju. Pa su prosvjetari podržali roditelji i veliki dio javnosti. Pa su se, sada se već pitamo tko ih je platio, pojavili trolovi. Pa su onda sindikati uz pomoć društvenih mreža organizirali prosvjed držeći figu u džepu. Pa su proveli referendum. Pa je onda jedan od čelnika sindikata slao poruke u 00:25 da koji genije stoji iza portala nastavnici.org. Pa su se pojavili vrli povjerenici koji su javljali da se ne javljaju rezultati. Pa je u međuvremenu trebalo nagovarati sve tri strane da sjednu za stol i ponašaju se kao odrasli ljudi, a ne kao razmažena derišta. Pa smo prije toga pokušali posjesti ih za stol na neutralnom terenu bez uspjeha. Pa…

Gledajući sindikate, mi doista jesmo iracionalni sektor. Dopuštamo im da u ime nas odlučuju, potpisuju, a odavno su zaboravili kako škola i razred izgleda (slično kao i resorno nam ministarstvo) uživajući u svojim foteljama i plaćama nekoliko puta većim od početnika u školi. Dokada? Dok ih biramo. Zašto ih biramo? Želio bih reći, ali ne želim uvrijediti nikoga.

U protekla gotovo dva mjeseca ponovno je iskristalizirano nekoliko stvari – Hrvatska nije zemlja znanja, hrvatsku vlast ne vodi ljubav prema domovini (inače hajlajt odvratnog PR-a naših sindikata, a ne žele poslušati savjete) i sindikati u sustavu odgoja i obrazovanja su sve samo ne predstavnici odgoja i obrazovanja. Kada sam došao na prosvjed, rekao sam kolegici, zamisli da netko baci bombu na ovu intelektualnu skupinu i ode cijelo znanje Hrvatske ne u Irsku, nego u zrak. E pa vi, intelektualno elito, nadam se da ste svjesni tko vas predstavlja i što vam je činiti (ne baciti bombu, nego izabrati nove ljude koji vas zaista predstavljaju), pišu nastavnici.org.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.