Nikola Grmoja: Krši li tzv. Ministarstvo istine Faktograf.hr ustavna načela RH -a u vršenju cenzure

vrijeme je da se oglasi Ustavni sud o ovim tvrdnjama saborskog zastupnika MOST -a

Izvor: most-nl.com
0

Petar Vidov i Faktograf.hr su se pozabavili sa mnom što je bilo i za očekivati. Nisu se pozabavili s Tedeschijem ili Solidarnom čije zabave Vidov posjećuje. Bacio sam mu udicu i zagrizao je kao cipol.

Upravo je ovim člankom dokazao Faktografov modus operandi. Izjave drugih političkih aktera i mojih političkih oponenata bez provjeravanja je predstavio kao gotove istine. A sve kako bi se obračunao sa mnom jer sam razotkrio da je zapravo pristrani aktivist povezan s ekipom iz Solidarne i Možemo.

Budući da mi je Vidov posvetio pozamašan članak bez da me kontaktirao i provjerio izjave drugih političkih aktera o meni i objavio ih kao gotove istine, ja ću njemu uputiti par pitanja.

Poštovani Petre, koliko puta ste se dok ste ovo sastavljali osobno čuli sa predstavnicima Solidarne i koliko puta s predstavnicima Možemo te koje naputke i naloge su Vam dali?

Jeste li pri sastavljanju ovog uratka o tome komunicirali sa svima, zajedno s Anom Brakus u zatvorenim whatsapp grupama kako difamirati Most?

Poštovani Petre i svi Vi iz Faktografa, u RH i njenom zakonodavnom sustavu Vas nitko nije ovlastio da vršite cenzuru i uređivanje dosega medija koje primjenjujete na svima osim na Vašim prijateljima s kojima ste u koordinaciji po whatsapp grupama.

U Hrvatskoj naime postoji Zakon o medijima kojeg se Most drži, a Vi ste (Vidov/Faktograf) čisti pokušaji instalacije Ministarstva istine mimo svih Ustavnih načela RH.

To je samo po sebi veliki problem, no problem je istovremeno prije svega osobna dimenzija koja Vas vodi u Vašem radu i duboko povezani osobni odnosi koji nemaju nikakvog profesionalnog odmaka, a kamoli pretenzije na novinarsku istinu i činjenice.

I za kraj jedna poruka: Ekipa, obrišite prvo svoje whatsapp dogovorne i koordinacijske grupe, pa onda govorite o novinarstvu kao mjestu provjere s minimalno tri izvora, jer ovakav Faktograf nema veze s novinarstvom i to već svi u Hrvatskoj znaju, a nažalost nitko se time u politici ne bavi.

Narodu je dosta cenzure na društvenim mrežama i aktivističkog portala koji proizvoljno na osnovu toga tko im je blizak a tko ne određuje čije će tvrdnje navodno provjeravati i što je istina a što laž!

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.