Nova knjiga: „Charles de Foucauld. Stopama Isusa iz Nazareta“

Kršćanska sadašnjost objavila je novu knjigu pod naslovom Charles de Foucauld. Stopama Isusa iz Nazareta. Autorica knjige je Isusova mala sestra Annie, a izdanje dolazi u pravi trenutak kako bi hrvatskim čitateljima približilo osobu i djelo jedne od najmarkantnijih duhovnih ličnosti 20. stoljeća, koja po mnogočemu ostaje neobično aktualna i privlačna

0

Kršćanska sadašnjost objavila je novu knjigu pod naslovom Charles de Foucauld. Stopama Isusa iz Nazareta. Autorica knjige je Isusova mala sestra Annie, a izdanje dolazi u pravi trenutak kako bi hrvatskim čitateljima približilo osobu i djelo jedne od najmarkantnijih duhovnih ličnosti 20. stoljeća, koja po mnogočemu ostaje neobično aktualna i privlačna.

Ivan Pavao II. ubrojio je Charlesa de Foucaulda među „one koji su svjetlom i snagom Duha imali vrlo veliki utjecaj na sveukupni život Crkve“.

Originalnost ove knjige Isusove male sestre Annie jest u tome što se pretežito temelji na mnogobrojnim pismima i zapisima Charlesa de Foucaulda, rekonstruirajući i prikazujući najvažnije događaje njegova života, koji su postupno oblikovali njegovu osobu i specifičnu duhovnost.

Polazeći od biografskih podataka knjiga prikazuje duhovni put onoga koji je, prema mišljenju njegova duhovnika oca Huvelina, „religiju pretvorio u ljubav“.

Danas, kada je Crkva službeno priznala herojske kreposti Charlesa de Foucaulda i kada je u procesu beatifikacije učinjen odlučujući, sasvim opravdani korak naprijed, važno je da se osobito mlađim generacijama pruži novu mogućnost za upoznavanje izvanredne osobnosti Isusova brata Karla u svom njegovu bogatstvu.

„Poruka brata Karla nikoga ne ostavlja ravnodušnim zato što nas njegov život i njegovi spisi neumorno vode Isusu i njegovoj Riječi. Neka i nas privuče stopama Isusa iz Nazareta, njegova ‘Ljubljenog Brata i Gospodina’“, napisala je u Uvodu knjige autorica Isusova mala sestra Annie.

Knjiga je podijeljena u pet poglavlja te uz Pogovor i pisma Charlesa de Foucaulda u dodatku broji 140 stranica, a pronaći se može u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti po pristupačnoj cijeni.

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.