Novinar naoružan “do zuba”: U Nikšiću uhapšen Petar Rakojević

0

Nikšićka policija, na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda, izvršila je pretres stana i drugih prostorija, na dvije lokacije u Nikšiću, koje koristi P.R. (53) iz Nikšića.

“Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto dva revolvera, dvije puške, oko 560 komada municije, cijev od puške, jedan topovski udar, određena količina pirotehničkih sredstava, pet memorijskih kartica, dva mobilna telefona, dva para lisica, kao i plastificiranu tablu sa natpisom „Hrabro dosta čekanja“”, kaže se u saopštenju Uprave policije.

Pronađeni predmeti će biti upućeni na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad.

“Dodajemo da se P.R., kada je primijetio policijske službenike koji su se pripremali da izvrše pretres na mjestu njegovog stanovanja, udaljio sa lica mjesta. Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac koji je naložio da se P.R. odmah po pronalasku liši slobode i sprovede njemu na dalju nadležnost, nakon čega će izvršiti kvalifikaciju krivičnog djela. Napominjemo, ovo lice je 28. decembra 2019. godine lišeno slobode i privedeno nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz člana 12. Zakona o javnom redu i miru. Naime, on je prisustvovao protestnoj šetnji u Nikšiću a kojom prilikom nije postupio po naređenju policijskih službenika da se udalji sa pješačkog prelaza”, kaže se u saopštenju.

 

Izvor: standard.co.me

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.