Pravilo jedne lipe

0

 

Zagrebačka i OTP banka uvele su nešto što već neko vrijeme podiže prašinu po EU (i neke zemlje to već zakonom zabranjuju), a to je: ako podignete vlastiti novac s vlastitog računa naplatit će vam što ste uzeli vlastiti novac s vlastitog računa.

Ako želite primati plaću morate imati račun, jer vas zakon na to prisiljava i nema drugog načina primati plaću. Naravno, vi već unaprijed plaćate što uopće imate taj račun, ne samo njegovo otvaranje već i njegovo održavanje (kao da ga od prašine čiste svakog petka).

Svojim radom ste zaradili, recimo, 100kn. Najprije vam država i kompanija putem raznih poreza, nameta, izmišljenih obveznih fondova i sl. uzme oko 40%.
Preostalih 60kn vam stigne na račun. Banka vam uzme 5kn za nekakvo izmišljeno održavanje računa kojeg ste prisiljeni imati kako bi došli do svojeg novca. I napokon želite doći do svojeg novca – ali ne! – kada ga podignete opet plaćate što ga uopće uzimate. Tako vam u ruke dođe 50kn umjesto zarađenih 100kn.

Ako ne želite plaćati novčanicama prisiljeni ste plaćati karticom, koju dakako plaćate, kao i razne njene “pogodnosti” (od kojih vam njih 99% uopće ne trebaju). Usto, sve što njom kupujete provodi se kroz sustav oglašavanja pa vas mjesecima preko kompjutera bombardiraju s reklamama pića jer ste jednom prilikom karticom platili sok na kiosku.

Ako vam s vremenom pukne film i ipak platite novčanicom uredno se susrećete s proizvodima koji koštaju 6,99kn, 14,99kn itd. Ali ovu lipu nikada ne dobijete iako je 1 lipa uredno platežno sredstvo i MORAJU je vraćati.

Što mislite koliko jedan trgovački centar dnevno zaradi na tim 1 lipama, koje MORAJU vraćati, a to ne čine? I – što je najviše skandalozno – državni sustav im to tolerira iako je protuzakonito!

Dragi ljudi, zato lijepo pogledajte u svojoj banci imaju li oni naknade za podizanje gotovine. Ukoliko imaju lijepo zatvorite račun, pošaljite ih u PM i otiđite u banku gdje toga nema. Jednu ćete naći.

Također, drugi put u trgovini tražite svoju 1 lipu. Neka vam ne bude neugodno što stvarate red i blagajnica ne zna što učiniti.

Jer, ako bi tako barem dio ljudi činio brzo bi ovi došli pameti. Zato NE BUDITE OVCE kojima vas drže, već budite ODGOVORNI.

 

facebook status kvarnerski.com

Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.