Promijenimo Hrvatsku: MILANOVIĆ BI PRISILNO CIJEPIO SVE

Evo dijela njegove izjave o cijepljenu protiv korone od jučer: "Ne možete natjerati ljude na silu, ali postoje načini da se ljude privoli, pa čak i natjera na to. Vidjeli ste da je jedna od najvećih zrakoplovnih tvrtki rekla da neće puštati ljude koji se ne cijepe u avione. Možda nas neće puštati van države ako se ne cijepimo. Postoje poslodavci koji će zaposlenje uvjetovati s tim da se cijepite".

0
Evo dijela njegove izjave o cijepljenu protiv korone od jučer: “Ne možete natjerati ljude na silu, ali postoje načini da se ljude privoli, pa čak i natjera na to. Vidjeli ste da je jedna od najvećih zrakoplovnih tvrtki rekla da neće puštati ljude koji se ne cijepe u avione. Možda nas neće puštati van države ako se ne cijepimo. Postoje poslodavci koji će zaposlenje uvjetovati s tim da se cijepite”.
Najprije je davao suprotne izjave, usprotivio se policijskom satu i lock down-u i mjesec dana se žestoko svađao s Plenkovićem. Nakon njihova susreta na sjednici VONS-a potpuno druga priča; nema oštrih riječi, za cijepljenje kaže da postoje načini kako da se one koji se protive privoli. Ankete su pokazale da se 57% građana ne želi cijepiti protiv korone pa Milanović i Plenković imaju problem.
Dakle, njihov verbalni sukob bio je loša i naporna kazališna predstava da se potisne u stranu afera Janaf i zbivanja u Draganovom podrumu koji je savršen primjer funkcioniranja Hrvatske. Milanović je tamo bio i dobar je frend s Draganom, a i Plenkovićevi ministri su tamo obitavali.
Vratimo se cijepljenju. Po Ustavu nitko ne može i ne smije građane podvrgnuti liječenju i medicinskim postupcima ako oni to ne žele. Desetljećima za vrijeme gripe građani imaju slobodu biranja hoće se ili neće cijepiti. I stvar je funkcionirala. Posljedice korona zaraze nisu u prosjeku ništa veće glede smrtnosti u odnosu na uobičajenu gripu i o tome govore sve Češće akademik Radman, dr.sc Sladoljev, sada već i dr. Lauc i mnogi znanstvenici iz svijeta. No, Stožeraši još više siju strah i kaos donoseći nedovoljno osmišljene mjere često puta kontradiktorne i nejasne. Mnogi umrli od drugih bolesti podvode se pod umrle od korone. Neki dan je šefica HUBOL-a razotkrila promašenost strategije Stožeraša, toga parapolitičkog tijela s jednostranačkim stručnjacima. S druge strane, određeni znanstvenici plasiraju prognoze o velikom broju mrtvih koji slijedi jer vide da protekli mjeseci nisu potvrdili njihove ranije teze i procjene. Kao da je nekima zbog njih samih i egoizma krivo što nema više mrtvih.
I tako Milanović napravi kopernikanski obrat i pokaza svoje pravo lice. On bi ljude cijepio ako treba i prisilno. “Postoje načini kako da se ljude privoli” reče on jasno poručivši da je sve spremno za totalitarizam.
Ipak su Milanović i Plenković u politiku došli s istoga hodnika iz Ministarstva vanjskih poslova. Kada bi Milanović sutra vodio HDZ a Plenković SDP nitko ne bi primijetio promjenu. Jedino se tu ne bi uočila nova normalnost.
I zato prestanite s tim lošim cirkusom od kojega je nama građanima muka. Svaku zarazu treba ozbiljno shvatiti ali se njome ne smije manipulirati. Sada su Čačić i Bandić postali epidemiolozi jer znaju i vidjeli su od Plenkovića da je to korisno za parlamentarne izbore a sada oni žele da bude za lokalne. Naravno, za njih.
Nijedna zaraza se ne rješava na način da se izolira većina nego manjina. Rizičnoj skupini prema isksutvima erdovne gripe pripada oko 5000 građana kje s emoglo i može smejstiti uz punu skrb svake vrste u nekoliko turistički kompleksa na mejsec, dva, tri… koliko treba, a sve ostalo da radi. Ali to očito nije cilj niti rješenje. Čini se da je cilj kontinuirani kaos, stvaranje straha i upravljanje njime. Ne samo u Hrvatskoj.
Sada je nakon osam mjeseci iskustva s koronom jasno da je to poseban virus i da je riječ o obliku biološkog rata koji očito neće stati zbog razračunavanja na globalnoj razini između super sila. Zbog svega toga, nemjerljivo je važno bilo i još uvijek jeste hitno pokrenuti Imunološki zavod i započeti proizvodnju domaćih cjepiva, krvnih pripravaka i ostaloga te dostići visok stupanj zdravstvene neovisnosti. To je prava politika i pravi put ka zaštiti građana i stvaranju sigurnosti i povjerenja u sustav.
A oni bi nas prisilno cijepili! Kao piliće.
Još vam nije dosta?
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.