Kreće li Ivan Penava u utrku za predsjednika HDZ – a!?

Vijest koja je odjeknula među HDZ-ovcima kao bomba,, i izazvala totalni kaos u aktualnom rukovodstvu stranke. Neimenovani visokopozicionirani izvor iz stranke tvrdi da Andrej Plenković kipti od bijesa!

0
Vijest koja je odjeknula među HDZ-ovcima kao bomba,, i izazvala totalni kaos u aktualnom rukovodstvu stranke. Neimenovani visokopozicionirani izvor iz stranke tvrdi da Andrej Plenković kipti od bijesa!
Ako je vjerovati portalima i neimenovanim izvorima iz stranke Penavina kandidatura mogla bih izazvati velika tektonska pomjeranja. Prvenstveno iz jednog razloga, koji bi u ovom trenutku mogao polučiti i homogeniziranje stranačkog članstva. Penava predstavlja sve ono što je Andrej Plenković od prvog trenutka sjedanja za kormilo stranke gurnuo u stranu i oštro zaokrenuo u suprotnom smjeru.
Penava je više puta istupao javno i tvrdokorno branio svoje stavove a pogotovo Vukovarce i Vukovarke . Mnogi su nakon održanih prosvjeda u Gradu Heroju prošle godine u desetom mjesecu kada je ultimativno Premijeru i Vladi poručio da im daje godinu dana vremena kako bih riješili goruća pitanja nestalih, pobijenih, silovanih žena za vrijeme agresije na Vukovar, smatrali kako je njegovo vrijeme u stranci isteklo i kako je pitanje vremena kada će ”letjeti ” van iz stranke.
No kako vidimo to se nije dogodilo , dali zbog nepovoljnih rezultata na Eu izborima koji je šokirao i članstvo i njihove glasačke bazene ili iz nekih drugih razloga, ali neosporna je činjenica kako se Penavi ovim istupom predsjednika Ustavnog suda gospodina Šeparovića pokušalo ”potkresati krila”.
Ruku na srce koliko ja mogu zaključiti , nitko nije očekivao kako će Ivan Penava Vukovarski gradonačelnik, rezolutno odbiti sprovesti bespogovorno odluku Ustavnoga suda naglašavajući kako za to još nije došlo vrijeme jer nisu riješena od strane pravosudnih tijela Hrvatske daleko bitnija pitanja ratnih zločina i da je to prioritet a prava Srpske manjine će morati sačekati da dođu na red! Izbio im je iz ruku naj jači adut koji su planirali upotrijebiti da bih ”oslabili moć” Ivana Penave, ujedno ga degradirali i spriječili da u desetom mjesecu ponovo organizira prosvjede u Vukovaru, prosvjede koji bih se mogli dogoditi u mjesecu dok traje kampanja za predsjednika-cu RH . Tajming koji nikako ne odgovara i imao bih strahovito loš odjek, ma tko bio iz HDZ-a kandidat!
Umjesto da problem bude saniran , dogodilo se suprotno! Poprimio je još veće razmjere jer je procurila vijest kako Vukovarski Gradonačelnik ima ambiciozne planove krenuti u boj za prvog čovjeka HDZ-a!
Kada malo porazmislim, ako bih se to dogodilo i Ivan Penava preuzeo kormilo HDZ-a, uskoro bih se mnogi koji su okrvavili ruke u Vukovaru zasluženo mogli naći iza rešetaka, našlo bih se tu i svjedoka pokajnika pa je velika vjerovatnoća da bi pomno skrivane lokacije grobnica mučki pobijenih civila i bojovnika u Vukovaru ubrzo bile otkrivene…
Vukovarci i Vukovarke imate ”gromadu od čovika” na mjestu Gradonačelnika. Čuvajte ga kao suho zlato, jer on s vama ”Živi Vukovar”
facebook status, Mira Šimić Markanović
Ostavi odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.